lauantai 31. tammikuuta 2009

Tuntemattomista numeroista

Nyt se on sitten kehotettu valtiovallankin taholta:
Suhtaudu kriittisesti kaikkiin viesteihin tai yhteydenottoihin, joita saat matkapuhelimeesi tuntemattomasta numerosta.
Hyvä tietää – enpä olisi tullut ajatelleeksi :-). Kyseinen tekstinpätkä on Viestintäviraston uutisesta, jossa kerrotaan uudesta huijausmuodosta:
Huijauksissa houkutellaan käyttäjä soittamaan takaisin tai lähettämään tekstiviestejä kalliiseen maksulliseen tai ulkomaiseen numeroon. Huijaus voi tapahtua esimerkiksi niin, että ulkomaisesta numerosta soitetaan lyhyt puhelu, johon kuluttaja ei ehdi vastata.
Itse en vastaa käytännössä koskaan tuntemattomiin numeroihin, saati soita takaisin. En vastaa, koska lähes aina soittaja on puhelinmyyjä. Henkilö, jolla on minulle oikeaa asiaa, saa kyllä yhteyden muutenkin, vaikkapa sähköpostilla. Takaisin en taas soita sen takia, että yleensä vastaukseksi saa "joo, mä sain jo selvitettyä tän, ei mitään asiaa enää". Luotan siihen, että ihmiset soittavat uudestaan, jos heillä on asiaa.

* * *

Aikaisemmin olen luullut, että puhelun ja tekstiviestin maksaa aina soittaja, ei puhelun vastaanottaja (poikkeus: GSM-puhelun vastaanottaminen ulkomailla). Tämäkään uskonkappale ei näytä pitävän enää paikkaansa, ainakaan tekstiviestien osalta. Älykkyystestipä hyvinkin, mutta vähän kohtuuton sellainen. Mielestäni kertasakko "tyhmyydestä" riittäisi :-).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti