sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Kuinka pahasti blogaamalla voi vetää omaan maaliin?

Ryhdyin bloggaamaan omalla nimelläni, koska... halusin blogata omalla nimelläni. Niin kauan kun kirjoittelee ympäripyöreää ja kuivakasta tekstiä ei-tunteitaherättävistä aiheista, mitään haittaa oman nimen käytöstä ei liene. Ainahan joku voi vetää herneen nenään jostain ja haukkua, mutta se(kin) taitaa kuulua bloggaamisen olemukseen. Enkä ole herkästi loukkaantuvaa tyyppiä.

Mutta: kerran nettiin kirjoitettu ei käytännössä häviä sieltä ikinä. Varsinkin jos kirjoittaa jotain todella tulenarkaa, niin voi olla varma, että joku copypastaa sen talteen. Mutta vaikkei kirjoittaisi mistään tunteita herättävästä, niin siltoja voi polttaa monella tavalla. Mitäpä jos haukun blogissa Microsoftin toimintaa piikikkäin sanankääntein, ja vuoden päästä haluan hakea töihin Microsoftille? Tai haukun jonkun viranomaisen toiminnan, ja myöhemmin tarvitsen apua kyseiseltä virastolta?

Teoriassahan mielipiteiden esittämisen ei pitäisi vaikuttaa työnhakuun tai viranomaisten palveluihin, mutta käytäntö voi olla toisenlainen. Ihmisiä kun ovat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti