keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Kokeiltua: Amazon Kindle - sopii opetuskäyttöön

Tulipahan kokeiltua tätäkin ei-niin-uutta vempelettä, Amazon Kindleä, tarkemmin sanottuna mallia:
Kindle Keyboard 3G, Free 3G + Wi-Fi, 6" E Ink Display
Pari lyhyttä kommenttia:
 • Tässä uudemmassa mallissa on kunnollinen pdf-tuki. Itse skannatut kirjatkin näkyvät kunnolla, toisin kuin ennen. Kindleen pystyy myös lähettämään pdf:iä langattomasti (ja tämä on ilmaista WLANin kautta - 3g:n kanssa maksaa joitakin senttejä).
 • Näyttö on erittäin selkeä ja mukavalukuinen. Sivun vaihto kestää about puoli sekuntia, mikä on siedettävää tuolle näyttötyypille.
 • 3G toimii kivasti. Vehkeellä pääsee mm. englanninkielistä Wikipediaa selailemaan ilman kuukausimaksuja. 
 • Vehkeeseen on helppo ostaa uusia kirjoja jos sinulla on Amazon-tili valmiina (ja yleensä on, jos olet Kindlen ostanut :-).
 • Vehkeessä on myös toimiva MP3-soitin.
 • Paras ominaisuus on toimiva synkronointi. Voit lukea Amazonista ostettua e-kirjaa omalla tietokoneellasi, Amazon Cloud Readerilla miltä koneelta tahansa, sekä Kindlellä, ja alleviivaukset sun muut synkronoituvat reaaliaikaisesti.
Huomautus: jos ostat Kindlen työpaikallesi yhteiskäyttöön, muista Home -> Menu -> Settings -> Deregister. Tällöin kukaan ei yllätä sinua ostamalla kirjoja sinun laskuusi :-).

Keksin myös sovelluksen opetuskäyttöön: Kindlet ovat halpoja (reilu satanen per laaki), joten ne sopisivat hyvin e-kirjojen jakeluun opiskelijoille. Näitä voisi hyvin käyttää myös kokeessa: opiskelija voisi tarkistella faktoja pdf-kirjasta (hakutoiminnon kera!) ja selailla englanninkielistä Wikipediaa. Varmaan noilla joku bittivelho osaisi chattaillakin, mutta se ei ole ihan triviaalia ja sen kyttääminen menisi jo vainoharhaisuuden puolelle (varsinkin kun on helpompiakin tapoja fuskata).

1 kommentti:

 1. Mulla on tuo sama ilman 3G:tä. Toimii hyvin.
  Isännän opintoihin löytyi kirja puolet halvemmalla ja viikkoja nopeammalla toimituksella. Olivat Isossa Kirjassa ihmeissään :)

  VastaaPoista