Hyvää Kindlessä on
- Selkeä ja terävä näyttö. Tarkka ja selkeä näyttä näyttää kuvatkin siististi, tekstistä puhumattakaan.
- Nopeus. Sivujen kääntely on huomattavasti nopeampaa kuin Sonyn ja BeBookin laitteissa.
- Mahdollisuus ostaa suoraan kirjoja ja lehtiä Amazonilta.
Huonoa Kindlessä on erikoinen pdf-tuki: suoraan laitteen muistiin ladatut pdf-tiedostot eivät suostu aukeamaan, vaan ne pitää joko muuntaa Amazonin oman palvelun avulla mobi-muotoon ja ladata laitteeseen kaapelia pitkin (ilmaiseksi) tai langattomasti (joka on maksullista).
Tämä säätäminen olisi siedettävää, jos pdf-tiedostot myös näkyisivät siististi. Bebookissa mainiosti näkyvä matemaattisia kaavoja sisältävä pdf:
näyttää Kindlessä seuraavanlaiselta pulunkakkamössöltä:
Kindle kärsii samankaltaisesta ongelmasta kuin iPhone: mukava käyttää ja teknisesti laadukas, mutta valmistaja päättää, mitä sinne saa ladata.
Amazonin palvelu maksaa ainoastaan silloin kun pdf siirretään whispernettiä käyttäen, jos pdf:n lähettää meilitse oman-kindlen-osoite [ət] free.kindle.com ei se maksa mitään ainankaan Kindle 3:lle.
VastaaPoistaMutta tuo, että pdf-tiedosto ei aukea selaimesta on kyllä ärsyttävä puute. Se voi johtua aikaisempien sukupolvien kindlestä mihin pdf piti muuttaa.
Jeps, eli bloggaukseni käsitteli Kindle 2:sta (tarkemmin: Kindlen versio 2.2.2). Hyvä juttu, jos kolmosessa on asiat tehty järkevämmin.
VastaaPoistaKindle kakkosessa on pelkästään tuo 3g, ei wlania, joten tiedostot on pakko siirtää joko 3g:n ("whispernet") yli tai kaapelilla.
Myöskään pdf:n suora vedä-pudottaminen ei kaapelia pitkin onnistu, vaan pdf täytyy lähettää mainitsemaasi oman-kindlen-osoite [ət] free.kindle.com -osoitteeseen, jolloin paluuviestinä tulee linkki muunnettuun azw-tiedostoon, jonka sitten voi ladata usb-piuhaa pitkin laitteeseen.
Miten on noiden matemaattisten kaavojen kanssa? Näkyvätkö ne oikein Kindle 3:ssa? Entä voiko Kindle 3:een ladata pdf:iä suoraan, ilman Amazonin muunnostyökalua?