tiistai 29. joulukuuta 2009

Veronpalautuksia huijareille - vanhanaikaisesti? Kyllä!

Spekuloin aiemmin joulukuun alkupuolella uutisoidusta veronpalautushuijauksesta. Spekuloin melkein täysin oikein. Pieleen meni ainoastaan se, että henkilötunnukset oli hankittu niinkin työläällä tavalla kuin postia anastamalla. Ilmeisesti omakotitalojen postilaatikoista.

Poliisi tiedotti asiasta tänään. Tiedote alla:
2.tiedote veronpalautushuijaukseen
29.12.2009

Poliisi tutkii rikosta törkeänä petoksena. Rikoksen johdosta on tällä hetkellä vangittuna kolme henkilöä. Vangituista kaksi on kotoisin Kotkasta ja yksi Haminasta. Yksi vangituista on vapautettu 18.12.09. Tutkinnan aikana on ollut lisäksi pidätettynä kolme henkilöä. Rikoksen johdosta poliisi on etsintäkuuluttanut henkilöitä.

Esitutkinnassa on selvinnyt, että epäillyt ovat saaneet asianomistajien henkilötietoja muun muassa anastamalla heidän postiaan. Veronpalautuksia koskevien tilien muutokset on tehty verotoimistosta saaduilla muutosilmoituslomakkeilla. Lomakkeisiin on kirjattu rikossarjassa mukana olleiden tilinumerot. Muutosilmoitukset on lähetetty asianomistajien asuinpaikkakuntien verotoimistoihin. Rikoksesta epäillyillä oli käytössä useita tilejä, joihin veronpalautukset ohjattiin. Epäillyt olivat avanneet samaan pankkiin useita eri tilejä, joihin näitä palautuksia ohjattiin. Näiltä tileiltä valtaosa rahoista siirrettiin edelleen eri tileille.

Rikoksen paljastuttua valtaosa rahoista oli vielä epäiltyjen tileillä ja ne saatiin jäädytettyä. Osa rahoista oli siirretty ulkomailla olevalle tilille.

Että silleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti