perjantai 11. joulukuuta 2009

Asko Kervinen ja Perussuomalaiset

Noin puolitoista vuotta sitten päädyin internetissä - en muista enää, miksi - kotkalaisen Asko Kervisen nettisaitille:

http://www.askokervinen.net/

Lyhyesti sanottuna stoori menee niin, että mies on irtisanottu työstään ja irtisanomisen perusteena on käytetty "töiden laiminlyöntilistaa", jota miehelle ei ole suostuttu näyttämään. Jos tämä pitää paikkansa, tapaus on hyvin kyseenalainen, koska milläs puolustat itseäsi, jos et tiedä, mistä sinua syytetään ja ennen kaikkea millä perusteilla.

Jos käyttää tunnin sivujen lukemiseen läpi, niin selviää, että asialla on monta sivujuonnetta, ja oikeutta on käyty ja kanteluita tehty puolin jos toisin.

Tapaus näytti vuoden 2008 loppupuolella loppuun käsitellyltä, ainakin sellainen mielikuva minulle jäi.

Jatkoa kuitenkin seurasi, kun muutama Perussuomalaisten kunnallisvaaliehdokas ilmeisesti lupasi Kerviselle oikaista hänen kokemansa vääryydet, mikäli pääsee läpi. Poliitikoille epätyypilliseen tapaan valtuutetut menivät sitten pitämään lupauksensa, ja seuraukset olivat ainakin jonkin verran (paikallistasolla) dramaattisia

http://www.kymensanomat.fi/page.php?page_id=4&news_id=200936535499

Kaupunginlakimies Marianna Ruonala pitää valtuustoaloitteessa esitettyjä syytöksiä törkeän kunnianloukkauksen kriteerit täyttävinä. Ruonala, Koivisto ja Lindelöf päättävät yhdessä loppuviikon aikana tutkintapyynnön tekemistä poliisille.
Ja tutkintapyyntö ilmeisesti tehtiin, koska nyt ropisi syyttämättäjättämispäätöksiä:
http://www.perussuomalaiset.fi/artikkelit/?issue=302

Syyttämättäjättämispäätökset kolahtivat Perussuomalaisten postiluukuista lokakuun 5. päivänä. Nyt Perussuomalaisten valtuustoryhmän jäsenet eivät saaneet kuvaansa mihinkään lehteen ja nekin, jotka jotain vaivautuivat kirjoittamaan, kirjoittivat asiasta aika pienellä.

Jälkimmäisessä lauseessa ei sinänsä ole mitään erikoista, vaikka se väärin onkin. Jos jotain epäillään rikoksesta, revitellään isot lööpit. Ja sitten kun syyte hylätään perusteettomana, asia on lehdessä pikku-uutisena. Mielenkiintoinen tuossa Perussuomalaisten uutisessa on loppuosa:
Irtisanottu valitti asiastaan Kouvolan hallinto-oikeuteen ja sai marraskuussa 2009 itselleen myönteisen päätöksen. Kyseinen ”töiden laiminlyöntilista” on toimitettava irtisanotulle. Hallinto-oikeus teki myönteisen päätöksen. Todennäköisesti irtisanottu tulee vaatimaan mielestään laittomasta irtisanomisesta tuntuvia korvauksia Kotkan kaupungilta. Saamieni tietojen mukaan kaupunki ei valita hallinto-oikeuden päätöksestä. Nähtäväksi jää, koska asialle laitetaan lopullinen piste.
Hyvä, että nyt viimein paperi saadaan näkyville. Seuraan mielenkiinnolla tapauksen kehittymistä.

Koko juttu on surkuhupaisaa luettavaa. Tosin hupaisuus on kaukana, jos moinen pyöritys lumepsykologeineen ja muine mutkineen sattuisi omalle kohdalle...

31 kommenttia:

 1. Erittäin hyvä kirjoitus, luin tämän Kotkan Suomi 24 keskutelupalstalta kun se oli sinne linkitetty!

  VastaaPoista
 2. Kiitokset Vesalle hyvästä kirjoituksesta. Kervistä vedetty kölin alta monta vuotta, ja peli senkun jatkuu, koska Kotkan kaupungin virkamiehet ja kaupunginhallitus eivät ole koskaan väärässä.

  VastaaPoista
 3. Asko Kervistä ajetaan tuomiolle sen takia, että Kotkan kaupungin korkeitten virkamiesten laittomuudet jäisivät taka-alalle ja vanhenevat.

  Kerviselle tuli syyte törkeästä kunnianloukkauksesta arvosteltuaan Kotkan kaupungin työsuojelupäällikön virkamenettelyä viranomaisessa. Pääkäsittelyn istuntopäivä määrättiin pidettäväksi Kotkassa Kymenlaakson käräjäoikeudessa 8.12.2009, mutta se jouduttiin peruuttamaan poliisin esitutkinnan ollessa kesken

  Tämän jälkeen on määrätty uusi istuntopäivä, mutta sekin on jouduttu peruuttamaan, kun poliisin esitutkinta on asiassa kesken.

  Kervisen kohtelu on ollut epäasiallista vuosia. Ja nyt on tutkittavana, onko asian syyttäjä ja käräjäoikeuden laamanni syyllistyneet rikokseen oikeudenkäyttöä vastaan, kun Kerviselle oli määrätty rikosasian pääkäsittely ennen poliisin esitutkinnan valmistumista.

  VastaaPoista
 4. Suora lainaus suomi24

  http://keskustelu.suomi24.fi/node/8902313

  Johtopäätös rikossyytteestä
  Asko Kervinen 6.3.2010 17:17
  Vastauksia: 32
  Lukukertoja: 297

  Jäljempänä olevaan asiaan saa tietenkin ottaa kantaa, vaan ketäpä oikeusturva-asiat oikeasti kiinnostavat on kokonaan toinen juttu, mutta siltikin esitän oikeurva-asian yhtälöstä seuraavaa:

  R 09/1067 jutun asiakirjoista ilmenee, että allekirjoittaneen tekemäksi epäilty rikos törkeästä kunnianloukkauksesta on tapahtunut 25.6.2009.

  Johtavan kihlakunnansyyttäjä Irma Rosenius-Sutelan tekemä haastehakemus on päivätty 2.10.2009.

  Kymenlaakson käräjäoikeuden laamanni Hilpi Ketolan allekirjoittama rikosasian haaste- ja kutsuasiakirja on päivätty 19.11.2009.

  Rikosasian pääkäsittelyn istuntopäiväksi on määrätty 8.12.2009 ja vastaajan todisteluoikeudesta välittämättä vielä toisen kerran 9.3.2010.

  Kaakkois-Suomen syyttäjänviraston päätös esitutkinnan rajoittamisesta ja lopettamisesta on päivätty 3.12.2008.

  Johtopäätös:

  Kun rikossyytteeseen perustuva esitutkinta on asiassa lopetettu 3.12.2008 ja epäilty rikos tapahtunut 25.6.2009, on oikeudenpalvelijoiden toiminta R 09/1067 asiassa perustunut oikeudenmukaisuuden ja syyttömyysolettamuksen sijasta mielivaltaan.

  Uskoisin, että asia menee jonkinlaiseen oikeushistoriaan, kun rikossyytteen esitutkinta on valmiina ennen epäiltyä rikosta. Mutta mitä väliä, kun kyseessä on muuan lainsuojaton.

  Haminassa 6.3.2010
  Asko Kervinen

  VastaaPoista
 5. Kotkan entinen museomestari Asko Kervinen, joka erotettiin rehellisyytensä ja mielipiteidensä takia on ollut täsmälleen oikeassa yli kuusi vuotta kestäneessä oikeustaistelussaan.

  Kervinen toi aikanaan julkisissa kirjoituksissaan esiin Kotkan kaupungin museohanketyöryhmän visiot, jotka selvästi ennakoivat nykytilannetta kaikilta osin.

  Kervistä on aiheetta pilkattu, mutta hänen esittämää totuutta ei ole kukaan saanut kumotuksi. Näin lienee tässä museoasiassakin.

  Nyt Kotkassa paljastunut museojohtajan väärinkäytös ei yllättänyt!

  VastaaPoista
 6. Kotkan museojohtajan paljastuneen petosepäilyn takia on pienoinen pakko ottaa esille ja laittaa tänne Vesan blogiin Asko Kervisen kommentti Helsingin Sanomista:


  Kostoksi potkut
  Asko Kervinen | 19.8.2007 13:36

  Entinen esimieheni maksatti työnantajan kassasta lähes sadan tuhannen markan tekaistun varjolaskun. Työn vastaanottajana en hyväksynyt moista petosta. Esimieheni jäi väärinkäytöksestä kiinni, mutta selvisi hallituksen ja toimialajohtajan huomautuksella.

  Esimies vannoi kostavansa järjestämällä potkut. Kysyin, mistä syystä? Ne kyllä keksitään, sanoi pomo ja lopulta sain kenkää, jonka perusteita selvitellään vieläkin.

  VastaaPoista
 7. "Nyt Kotkassa paljastunut museojohtajan väärinkäytös ei yllättänyt!"

  "Esimieheni jäi väärinkäytöksestä kiinni, mutta selvisi hallituksen ja toimialajohtajan huomautuksella."

  Hei,

  onko näille väitteille lähdettä, esimerkiksi sanomalehdessä tai internetissä?

  Ystävällisin terveisin

  Vesa Linja-aho

  VastaaPoista
 8. Näköjään on:
  http://www.kymensanomat.fi/Online/2010/03/11/Suomen+merimuseon+johtaja+pid%C3%A4tetty+virasta+v%C3%A4%C3%A4rink%C3%A4yt%C3%B6sep%C3%A4ilyn+takia/201038645963/4

  Suomen merimuseon johtaja pidätetty virasta väärinkäytösepäilyn takia
  11.3.2010 16:43

  KOTKA. Suomen merimuseon näyttelyn rakentamiseen liittyvissä hankinnoissa on ilmennyt epäily väärinkäytöksestä. Museovirasto on tehnyt asiasta tutkintapyynnön Kymenlaakson poliisille. Museonjohtaja Leena Haila on pidätetty virkatehtävien hoidosta maaliskuun 12. päivästä alkaen tutkinnan ajaksi.

  Suomen merimuseon museonjohtajan tehtäviä hoitaa toistaiseksi tutkija Tiina Mertanen.

  VastaaPoista
 9. 4 neloselta pari bongattua kirjoitusta:

  J.Taipale (ei rekisteröitynyt) 11.3.2010 18.15

  Asko Kervinen, entinen museomestari joka on erotettu, tiesi totuuden ja toi sen julki. Tämän vuokisi sai potkut, kaupunki ylläpiti mustaa listaa jota käytettiin Askoa vastaan. Listassa on myös Hailan nimi, ja arvata saattaa mitä kertonut Kervisestä.

  --------------------------------------------------

  user 0 Anonymous (ei rekisteröitynyt) 11.3.2010 17.53

  Mitä kirjoittikaan Asko Kervinen Merimuseoprojektista ja sen hanketyöryhmän visioista ja kustannuslaskelmista museohankkeen alkumetreillä?

  Tässä sitä nyt sitten ollaan!

  VastaaPoista
 10. Eerolan lukema aloite
  kansliakopio 25.3.2010 18:01 Suomi24


  Valtuustoaloite väärien ja valheellisten asiakirjatietojen poistamiseksi.

  Arvoisa puheenjohtaja ja hyvät valtuutetut.

  Valtuuston kokouksessa 1.3.2010 käsiteltiin pykälässä 47 Kotkan kaupungin tietoturvapolitiikkaa. Valtuusto hyväksyi yksimielisesti sanamuodon, jonka mukaan organisaation toiminnan kannalta tulee hyvän tiedonhallintatavan luomiseksi ja toteuttamiseksi huolehtia asiakirjojen ja tietojärjestelmien, sekä niihin sisältyvien tietojen asianmukaisesta saatavuudesta, käytettävyydestä jne.

  Aina ei näin hyvin ole ollut ja asiakirjatietoja pyytäneet valtuutetut ovat joutuneet sekä poliisikuulusteluihin, että hakemaan pyytämiään tietoja peräti oikeusteitse.

  Viime päivien uutiset liittyen museon johtoon ovat kaikkine taloussotkuineen olleet kaupungin julkisuuskuvan kannalta vahingollisia. Itselläni on ollut, kiitos Kouvolan Hallinto-oikeuden, mahdollisuus tutustua kaupungin arkistoissa säilytettäviin, entistä museomestaria koskeviin vääriin ja valheellisiin asiakirjatietoihin. Se teksti on ikävää luettavaa.

  On häpeällistä, että kaupunki on alentunut kirjaamaan tuollaista mustaa listaa työntekijästään ja vielä häpeällisempää on se, että niitä tekstejä ei pyynnöistä huolimatta haluta oikaista. Tai mieluummin poistaa kokonaan. Väite siitä, että kerran kirjattujen tietojen poistaminen olisi mahdotonta, on väärä. Jos kerran yli 40 vuotta sitten on ihminen käynyt kuussa, niin ei enää 2010 -luvulla pitäisi olla mahdotonta pyyhkiä kerran kirjoitettua tekstiä pois. Erityisesti henkilön terveydentilaan liittyvän aineiston kirjaaminen, säilyttäminen ja hyväksikäyttö epäasiallisessa yhteydessä on tuomittavaa.

  Kun museon johdon toimissa näyttää takavuosina olleen monenlaistakin epäselvyyttä, esitän että kaupungin arkistot ja erityisesti museon toiminta annetaan ulkopuolisen tarkastajan tutkittavaksi. Samalla esitän, että yksityisiä ihmisiä koskettavat väärät ja valheelliset asiakirjatiedot poistetaan. DDR on kuollut. Stasilaista kyttäyskulttuuria ei kaupungissamme enää tarvitse ylläpitää.


  22.3.2010 Perussuomalaisten valtuustoryhmän puolesta:

  Juho S.A. Eerola

  VastaaPoista
 11. Veskun palstalle tietoa:


  22.4.2010

  Kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle kansalaisen oikeusturvaa koskevassa kysymyksessä

  Kansanedustajille asia laillisuusvalvontaa koskevana kysymyksenä  Kaupunginvaltuutettuna kysymme, miksi Kymenlaaksossa vastaajan ja rikoksesta epäillyn oikeus tulla kuulluksi poliisin esitutkinnassa ei toteudu R 09/1067 asiassa?

  Miksi haminalaista Asko Kervistä ei kuulla rikosasian esitutkinnassa siten, että Kervisen todistelu voitaisiin ottaa oikeuden pääkäsittelyssä vastaan yhdellä kertaa, vaikka oikeuden pääkäsittelypäivää on siirretty jo kaksi kertaa keskeneräisen esitutkinnan vuoksi?

  Miksi rikoksesta syytetty kansalainen ei saa kirjatuksi todisteitaan syyttömyytensä tueksi esitutkinnassa kuulustelupöytäkirjaan?

  Mistä tämä Asko Kervisen todistelun vaikeuttaminen johtuu ja miksi rikoksesta epäilty Kervinen ei saa todisteluaineistoaan esitutkinnassa tuoda asianmukaisesti omaan puolustukseensa esitutkintalain mukaisesti?

  Asko Kervistä on pidetty etukäteissyytteessä jo puoli vuotta!

  Miksi syyttäjä on asiassa nostanut etukäteen syytteen ennen esitutkinnan valmistumista?

  Miten voimme luottamusmiehinä luottaa lakiin ja oikeudenmukaisuuteen päätöksissämme, kun näin selvässä asiassa ei kansalainen saa lain takaamaa perusoikeutta tulla rikoksesta epäiltynä kuulluksi rikosasian esitutkinnassa ennen oikeuden pääkäsittelyä?

  Oikeusasiamies on vastannut kaksi kertaa asian vierestä Asko Kerviselle hänen vaatimuksilleen saada perustuslain takaama oikeus tulla syytettynä kuulluksi esitutkinnassa, mutta oikeusasiamiehellä ei ole rohkeus riittänyt antaa asiaan lakiin perustuvaa vastausta edellä esitettyihin kysymyksiin, joihin me kaupunginvaltuutetut odotamme nyt vastausta.

  Pyydämme kysymyksiimme tarkoin lakiin perustuvat vastaukset.


  Arto Hirvonen
  Kotkan kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen

  Jari Taipale
  Kotkan kaupunginvaltuutettu

  Lähde: Suomi24 Kotka-keskustelu

  VastaaPoista
 12. 22.4.2010

  Kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle kansalaisen oikeusturvaa koskevassa kysymyksessä

  Kansanedustajille asia laillisuusvalvontaa koskevana kysymyksenä  Kaupunginvaltuutettuna kysymme, miksi Kymenlaaksossa vastaajan ja rikoksesta epäillyn oikeus tulla kuulluksi poliisin esitutkinnassa ei toteudu R 09/1067 asiassa?

  Miksi haminalaista Asko Kervistä ei kuulla rikosasian esitutkinnassa siten, että Kervisen todistelu voitaisiin ottaa oikeuden pääkäsittelyssä vastaan yhdellä kertaa, vaikka oikeuden pääkäsittelypäivää on siirretty jo kaksi kertaa keskeneräisen esitutkinnan vuoksi?

  Miksi rikoksesta syytetty kansalainen ei saa kirjatuksi todisteitaan syyttömyytensä tueksi esitutkinnassa kuulustelupöytäkirjaan?

  Mistä tämä Asko Kervisen todistelun vaikeuttaminen johtuu ja miksi rikoksesta epäilty Kervinen ei saa todisteluaineistoaan esitutkinnassa tuoda asianmukaisesti omaan puolustukseensa esitutkintalain mukaisesti?

  Asko Kervistä on pidetty etukäteissyytteessä jo puoli vuotta!

  Miksi syyttäjä on asiassa nostanut etukäteen syytteen ennen esitutkinnan valmistumista?

  Miten voimme luottamusmiehinä luottaa lakiin ja oikeudenmukaisuuteen päätöksissämme, kun näin selvässä asiassa ei kansalainen saa lain takaamaa perusoikeutta tulla rikoksesta epäiltynä kuulluksi rikosasian esitutkinnassa ennen oikeuden pääkäsittelyä?

  Oikeusasiamies on vastannut kaksi kertaa asian vierestä Asko Kerviselle hänen vaatimuksilleen saada perustuslain takaama oikeus tulla syytettynä kuulluksi esitutkinnassa, mutta oikeusasiamiehellä ei ole rohkeus riittänyt antaa asiaan lakiin perustuvaa vastausta edellä esitettyihin kysymyksiin, joihin me kaupunginvaltuutetut odotamme nyt vastausta.

  Pyydämme kysymyksiimme tarkoin lakiin perustuvat vastaukset.


  Arto Hirvonen
  Kotkan kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen

  Jari Taipale
  Kotkan kaupunginvaltuutettu


  Lähde: http://keskustelu.suomi24.fi/node/9022715

  VastaaPoista
 13. 26.4.2010

  Kotkan kaupunginhallitukselle


  Kotkan kaupunginvaltuutettuna emme voi hyväksyä työsuojelupäällikkö Tapani Pulkkisen väärän tiedon käyttämistä R 09/1067 rikosasiassa.

  Kotkan perussuomalaiset ovat valtuustoaloitteessaan 26.1.2009 ja 22.3.2010 vaatineet vuosia kestäneen Asko Kervisen kiusaamisen lopettamista ja että kaupungin virkamiehet lopettaisivat valheellisen tiedon käyttämisen Kervisen vahingoksi. Tämä ei ole toteutunut.

  Tapani Pulkkinen on 3.11.2009 Kymenlaakson käräjäoikeudelle allekirjoittamassaan vaatimuksessa asianomistaja-asemassa kirjoittanut, että "kotkalaiset perussuomalaiset kunnallispoliitikot ovat Kervisen puolesta osallistuneet ja ylläpitäneet minua herjaavaa kirjoittelua”.

  Ilmoitamme Kotkan kaupunginhallitukselle, että edellä mainitut Tapani Pulkkisen väitteet ovat oikeudelle annettua perätöntä ja väärää tietoa, sillä Kotkan perussuomalaiset kunnallispoliitikot eivät ole osallistuneet ja ylläpitäneet Kervisen puolesta työsuojelupäällikkö Pulkkista herjaavaa kirjoittelua.

  Työsuojelupäällikkö Pulkkinen on virkavelvollisuuden vastaisesti käyttänyt oikeudelle antamassaan asiakirjassa perättömiä tietoja saadakseen R 09/1067 jutun asianomistaja-asemassa hyötyä itselleen vastaajan vahingoksi, kertomalla perätöntä Kotkan perussuomalaisista kunnallispoliitikoista.

  Pulkkisen perättömät väitteet loukkaavat Kotkan perussuomalaisia yhdessä ja erikseen ja aiheuttanut vahinkoa rikosasian vastaajalle. Ja kun ottaa huomioon Pulkkisen aseman virkamiehenä, on Pulkkisen valheellinen menettely raskauttavaa semminkin, kun hän on käyttänyt kotkalaisia perussuomalaisia kunnallispoliitikkoja apuvälineenä osoittaakseen valheellisella tiedoilla vahinkoa toiselle henkilölle rikosasiassa oikeudessa.

  Tapani Pulkkinen on syyllistynyt perättömän asiakirjatietojen käyttämiseen Asko Kervisen vahingoksi, jota emme luottamusmiehinä voi mitenkään hyväksyä.

  Vaadimme kaupunginhallitukselta toimenpiteitä, jotta työsuojelupäällikkö Pulkkisen oikeudelle antamat väärät ja valheelliset tiedot oikaistaan ja että Tapani Pulkkinen velvoitetaan pyytämään Asko Kerviseltä anteeksi valheellista virkamenettelyään R 09/1067 rikosasiassa.  Arto Hirvonen
  Kotkan kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen


  Jari Taipale
  Kotkan kaupunginvaltuutettu

  VastaaPoista
 14. Mustat listat hävitettävä!

  Oikeuden päätöksessä lukee, että Kotkan kaupungin on hävitettävä Asko Kervisestä laadittu musta lista.

  Mustan listan tiedot on hävitettävä myös muista asiakirjoista, joiden perättömiä tietoja on käytetty vuodesta 2004 asti useissa oikeuden ja toimielimien käsittelyssä Kervisen vahingoksi.

  Mustan listan merkinnät alkavat vuodesta 1993 lukien!

  Löytyykö valtakunnasta vastaavaa tapausta?

  VastaaPoista
 15. Kervinen on laittanut Kotkan kaupungin seinää vasten mustien listojen hävittämisen suhteen!

  Mustan listan tietoja on käytetty Kotkan organisaatiossa ja eri oikeusasteissa, kaupunginhallituksessa ja lautakunnan päätöksissä sekä aluehallintovirastossa ja poliisin esitutkinnassa ja ties missä, mutta nyt on seinä tullut vastaan!

  VastaaPoista
 16. Pistän tämän just oikeuskanslerille selvitettäväksi! Väitän ettei oikeuskansleri hoida asiassa virkatehtäväänsä!

  Jukka Sinivaara
  rakennusinsinööri AMK, Kotka

  VastaaPoista
 17. http://keskustelu.suomi24.fi/node/9132646

  Musta lista tapetilla
  Hirvonen A 10.6.2010 19:33

  Onko kaupunginhallituksen luottamusmiehet lukeneet paperiversiona oikeuden päätöksen 10/1046, joka on päätöksenteon peruspaperi käsiteltäessä Asko Kervistä koskevaa § 241 asiaa 14.6.2010?

  Luottamusmiehet ovat vastuussa, että kaupungin virkamiehet noudattavat alla olevasta perussuomalaisten valtuustoaloitteesta ilmenevät velvoitteet.


  Kotkan kaupunginvaltuustolle 7.6.2010


  Valtuustoaloite oikeuden päätöksen toteuttamiseksi

  Kotkan kaupungin työsuojelupäällikkö on oikeuden päätöksellä virkavelvollinen toimenpiteisiin Asko Kervisestä laaditun mustan listan hävittämiseksi. Oikeuden päätös velvoittaa myös, että kaikki mustan listan tiedot muista asiakirjoista on hävitettävä.

  Asko Kervinen, josta kaupunki on ylläpitänyt vääriä tietoja yli 16 vuotta, on ollut asiassaan oikeassa. Kervisen vuosia kestänyt yritys saada mustan listan asiakirjatiedot nähtäväksi ja hävitettäväksi on nyt viimeinkin Kymenlaakson käräjäoikeuden 5.5.2010 antamalla 10/1046 päätöksellä tullut lainvoimaiseksi. Se edellyttää työsuojelupäälliköltä virkavelvollista sitoutumista oikeuden päätökseen.

  Työsuojelupäällikön on huolehdittava siitä, että kaupunginlakimiehen 29.7.2004 laatimasta muistioasiakirjasta hävitetään kaikki väärät tiedot Kervisen töiden laiminlyönneistä. Samalla työsuojelupäällikön on valvottava, että Kouvolan hallinto- oikeuden ja kaikkien toimielimien päätökset kumotaan, missä mustan listan tietoja ja kaupunginlakimiehen laatimaa valheellista asiakirjaa on käytetty.

  Jotta 1993 aloitettuja kirjauksia sisältävä musta lista ja sen toisintokappaleet ja mustan listan väärät ja valheelliset tiedot lukuisista muista asiakirjoista tulevat hävitetyksi riittävällä tarkkuudella, on työsuojelupäällikön syytä pyytää asiaan konsultointiapua asianosaiselta Asko Kerviseltä, jolloin väärien asiakirjatietojen takia eri toimielimien päätösten purkaminen helpottuu.

  Työsuojelupäällikön on myös oikeuden päätöksen nojalla huolehdittava, että kaikki entisen kaupungin työsuojeluvaltuutettu Matti Leppäsen kirjoittamat väärät tiedot ja asiattomat arviot Kervisestä tulevat asiakirjoista hävitetyksi.

  Kotkan perussuomalaiset vaativat, että kaupungin työsuojelupäällikkö ryhtyy virkansa puolesta viipymättä toteuttamaan oikeuden päätöstä.


  Arto Hirvonen
  Perussuomalaisten valtuustoryhmän puolesta

  VastaaPoista
 18. Ennätyksiä hipoo takuulla! Tämä löyty http://keskustelu.suomi24.fi/node/9158908


  Ilmoitus Kotkan kaupunginhallitukselle, oikeuskanslerille ja poliisille


  Ilmoitan tällä 15.6.2010 päivämäärällä, ettei Kotkan kaupunki ja kaupunginhallitus ole kykenevä ratkaisemaan mitään Asko Kervistä koskevaa asiaa, koska Kotkan kaupungilla ja kaupunginhallituksen jäsenillä ei ole aikomustakaan saattaa Kervisen asiaa kunnialliseen päätökseen edes oikeuden päätöksen velvoittamana.

  Ilmoitan, että en voi hyväksyä Kymenlaakson käräjäoikeuden 5.5.2010 annetun 10/1046 päätöksen noudattamatta jättämistä.

  Kervisestä laaditut väärät ja valheelliset asiakirjat on kaikilla ja kaikkialla tiedossa. Tiedossa on myös niitä väärinkäyttäneiden henkilöiden nimet ja asiat ovat poliisin ja oikeuskanslerin tutkittavana, mutta ennemmin Kymijoki kuivuu kuin Kervistä kohtaan harjoitettu 17 vuoden mittainen vääryys korjataan.

  Ilmoitan, että en väistele luottamusmiehen velvollisuutta tällä ilmoituksella, koska kyseisessä asiassa on tietoisesti rikottu lakia useita kertoja panttaamalla Kerviselle kuuluvia asiakirjatietoja. Ja nyt kun Kervinen on vuosien asiakirjapyyntöjen ja kanteluiden jälkeen Kouvolan hallinto-oikeuden päätöksellä asiakirjat saanut ja Kymenlaakson käräjäoikeus määrännyt niistä väärät ja valheelliset tiedot hävitettäväksi, niin kukaan ei halua tehdä muuta kuin pitkittää Kervisen kärsimyksiä ja jatkaa vahingontekoa.

  Kun olen kaupunginhallituksessa yrittänyt saada kaupungin virkamiehiä toimimaan perussuomalaisten valtuustoaloitteiden mukaisesti laillisesti mustan listan asiakirja-asiassa ja Kervisen tiedonsaantioikeutta koskevissa kysymyksissä, niin kaupungin virkamiehet ja kahdeksan kaupunginhallituksen jäsentä tekivät rikosilmoituksen perussuomalaisista ja heittivät allekirjoittaneen ulos kaupunginhallituksen kokouksesta.

  Ennustan, että oikeuden päätöksen kieltämisellä kaupunginhallitus ajaa itsensä naurunalaiseksi, jolloin ns. Kervisasiat jatkuvat vielä vuosia, joka ei ole ainakaan allekirjoittaneen syy. Irtisanoudun Kervisasioiden käsittelystä myös sen takia, koska kaikki muut kaupunginhallituksen jäsenet ovat rikostutkinnan alaisia, jolloin ilman kaupunginhallituksen varajäseniä ei Kervisasioiden käsittely ole esteettömästi mahdollista.

  Sen jälkeen kun poliisi ja oikeuskansleri ovat tutkintansa tehneet ja vastauksensa antaneet, normalisoituu allekirjoittaneen kanta Kervisen asiakirja-asioihin ym. niihin liittyviin asioihin.

  Kervistä koskevat asiat ovat ryöstäytyneet Kotkan kaupungin hallinnolta käsistä. Siksi asiat on syytä jättää kokonaan poliisin ja ylempien laillisuusvalvojien haltuun.

  Kotkan kaupungilla ei ole edellytyksiä ratkaista Asko Kervistä koskevia asioita, koska väistämätön arvovaltatappio estää tosiasioiden ja oikeuden päätöksen tunnustamisen.


  Jorma-Kalevi Merivirta (ps)
  Kotkan kaupunginhallituksen jäsen

  VastaaPoista
 19. miksi tiina mertanen on valittu johtajaksi merimuseoon koska on tiennyt hailan tekemiset ja ollut tekemisissä asian kanssa koko rakennus ajan.

  VastaaPoista
 20. VAATIMUS


  Kotkan kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuutetuille


  Me allekirjoittaneet vaadimme Kotkan kaupunginhallituksen seuraavassa kokouksessa toimenpidepäätöstä pitkään jatketun laittomuuden lopettamiseksi. Tässä yhteydessä Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöfin esteellisyysasema on syytä tarkistaa kihlakunnansyyttäjän Kymenlaakson käräjäoikeudelle vireille jättämän haastehakemuksen vuoksi R 10/2179 rikosasiassa, jossa kaupunginjohtaja Lindelöf on vastaajana.

  Kun kaupunginjohtaja Lindelöf on myös rikospoliisin tutkinnan alaisena 8150/S/718/09 rikosasiassa, horjuu kaupunginjohtajan luottamus Kotkan ylimpänä virkamiehenä siihen asti, kunnes Asko Kervisen vahingoksi laadittu musta lista ja väärät asiakirjatiedot on hävitetty. (Rikoslaki 40 luku 7 §, 8 §, 9 § ja 10 § tahi rikoslaki 5 luku 1 §, 3 §, 4 § ja 6 § sekä hallintolaki 27 §, 28 §, 29 § ja 30 §)

  Kotkan kaupunginjohtajaan viittaavat rikosepäilyt ovat niin vakavia, että asia on syytä tuoda myös kaupunginvaltuuston käsittelyyn, kun tätä Asko Kerviseen kohdistunutta pitkäaikaista kiusaamista ei ole lopetettu.

  Vaatimus koskettaa myös viranomaispäätöksissä käytettyjä laittomia mustan listan toisintokappaleita ja Kaakkois-Suomen työsuojelupiirille toimitettujen väärien ja perättömien asiakirjatietojen hävittämistä.

  Asko Kervinen on toimittanut Kotkan kaupunginhallitukselle 18.11.2010 päivätyn vaatimuksen, joka tulee ottaa väärien asiakirjatietojen hävittämisessä huomioon.

  Kotkan kaupunginhallitukselle on toimitettu myös 14.11.2010 päivätty asiakirja jatketun rikoksen avunantoa koskevassa kysymyksessä, joka on syytä huomioida.

  Kotkan perussuomalaiset ovat jättäneet kaupunginvaltuustolle jo kolme valtuustoaloitetta laittomien ja väärien asiakirjatietojen hävittämiseksi. Ensimmäinen valtuustoaloite asiassa oli tehty 26.1.2009 ja seuraavat valtuustoaloitteet on jätetty 22.3.2010 ja 7.6.2010, mutta asiaan ei ole reagoitu virkavelvollisuuden tai lain edellyttämällä tavalla.

  Kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Seppo Eerola on vuonna 2008 tehnyt epäasiallisten tietojen ja salassa pidettävien lista-asiakirjojen käyttötarkoituksesta valtuustokyselyn, mutta asiantilaan ei tullut muutosta.

  Kouvolan hallinto-oikeuden 10.7.2007 antamassa 07/0337/1 päätöksestä ilmenee, että Kotkan kaupunki on ylläpitänyt seikkaperäistä luetteloa Kervisen töiden laiminlyönneistä ja käyttänyt laittomissa lista-asiakirjoissa Kervisen ei-julkisia terveydentilatietoja ilman Kervisen kirjallista tai suullista lupaa.

  Kotkan kaupunginjohtajan on tunnustettava tosiasiat pitkäaikaisesta laittomuudesta ja vahingonteosta.

  Lukuisissa Kotkan kaupungin asiakirjoissa on kirjauksia Kervisen töiden laiminlyönneistä, mutta Kervisen nimikirjaote on puhdas ja Kymenlaakson museojohtajan 7.1.2009 päivätystä asiakirjasta 1126/2008 054 KH ilmenee, ettei mitään töiden laiminlyöntejä ole.

  Vetoamme Kymenlaakson käräjäoikeuden lainvoimaiseen 5.5.2010 annettuun 10/1046 päätökseen ja vaadimme hallintolain 50 §:n nojalla, että Kotkan kaupungin laittomassa käyttötarkoituksessa ylläpidetyt mustat listat ja väärät asiakirjatiedot hävitetään ja kaikki Asko Kervistä koskevat päätökset kumotaan väärien ja valheellisten asiakirjatietojen käytön vuoksi.

  Vaadimme asian käsittelyyn myös ihmisoikeusasiana ja jatketun laittomuuden rikostorjunta asiana, jolloin kysymyksessä on laittoman menettelyn pysäyttämistoimenpide.


  Kotkassa 7. joulukuuta 2010

  Taipale Jari
  Eerola Juho S.A.
  Eerola Seppo
  Hirvonen Arto
  Merivirta Jorma Kalevi
  Van Wonterghem Freddy

  VastaaPoista
 21. ja kuinkakohan moni tietää miksi kyseinen henkilö aikoinaan siirrettiin kotkan kaupungin rakennuspuolelta museon kellariin töihin? selviäis tän "tappelun" totuuskin kaikille.

  VastaaPoista
 22. Onko Suomi oikeusvaltio?...........

  Suomi24 / Paikkakunnat / Kymenlaakso / Kotka / Lukekaa ihmeessä mitä Asko joutuu tekemään itsepuolustukseksi

  Lukekaa ihmeessä mitä Asko joutuu tekemään itsepuolustukseksi


  Viestin saanut
  7.9.2011 10:46

  --- Välitetty viesti ---
  Aihe: Kouvolan hovioikeudelle, Kouvolan hovioikeuden presidentille, rikospoliisille, valtakunnansyyttäjälle ja oikeuskanslerille
  Lähetetty: 7.9.2011 9:13
  Lähettäjä: asko.kervinen@saunalahti.fi


  Kouvolan hovioikeudelle R 11/285 rikosasiaan sekä oikeusturva-asiana Kouvolan hovioikeuden presidentti Pertti Niemiselle, rikospoliisille, valtakunnansyyttäjälle ja oikeuskanslerille.


  Nimeän Kouvolan hovioikeuden R 11/285 rikosasiaan todistajaksi kihlakunnansyyttäjä Marko Myllerin todistamaan Kotkan kaupunginlakimies Marianna Ruonalan todistajakertomuksen todenperäisyyttä, koska Myller on 2.9.2011 päivätyssä asianumero R 11/2659 ratkaisussa tehnyt päätöksen, ettei Kotkan kaupunginlakimies Marianna Ruonalan todistajakertomuksesta ole löytynyt näyttöä väärästä ja perättömästä lausumasta.

  Myller on velvoitettava näyttämään toteen päätöksensä väitteet. Näin ollen vaadin kihlakunnansyyttäjä Myllerin todistamaan rikoskomisario Juha Paukkusen todistajakertomusta vastaan, joka tarkoittaa sitä, että Myllerin on 2.9.2011 tekemänsä päätöksen perusteella kyettävä kumoamaan rikoskomisario Paukkusen todistelu Ruonalan todistajakertomuksen valheellisuudesta.

  Selvyydeksi kerron, että rikoskomisario Paukkusen todistusteema on sama kuin rikoskomisario Juha Junkkarin ja rikosylikomisario Bengt Brinkaksen, joilla kaikilla on poliisimiehenä virkavelvollisuus kertoa totta, ettei kaupunginlakimies Ruonalan todistajakertomus voi pitää paikkaansa, koska poliisilla ei ole mitään Ruonalan todistamaa Kotkan kaupunginsihteerin lähettämää ilmoitusta Asko Kervisen uhkaavan sähköpostiviestin johdosta. Tästä on riidaton näyttö, jonka kolme rikoskomisariota voi todistaa. Täten Myllerin on 2.9.2011 tekemänsä päätöksen uskottavuuden ja todenperäisyyden kannalta kyettävä kumoamaan kolmen rikoskomisarion todistelun näyttö.

  Kihlakunnansyyttäjä Myller on lain velvoittamana kutsuttava hovioikeuteen todistamaan kolmen rikoskomisarion todisteluta vastaan. Muussa tapauksessa rikosoikeudenkäynti on ennalta sovittua näytelmää, jossa totuudella ei ole merkitystä.

  Kihlakunnansyyttäjänä Myllerillä on 2.9.2011 tekemänsä päätöksen perusteella virkavelvollisuus osoittaa, ettei kaupunginlakimies Ruonala ole puhunut todistajana perätöntä. Täten kihlakunnansyyttäjä Myllerin on todistelulla kyettävä kumoamaan kolmen rikoskomisarion todistelu.

  Lisäksi johtava kihlakunnansyyttäjä Irma Rosenius-Sutela on lain velvoittamana kutsuttava todistamaan. Rosenius-Sutelan todistusteema on jo hovioikeudelle ilmoitettu.

  Myös kaupunginlakimies Marianna Ruonalan ja työsuojelupäällikkö Tapani Pulkkisen todistusteema on hovioikeudelle ilmoitettu.

  Mikäli hovioikeus vastoin olettamusta hylkää todistelun ja todistelumahdollisuuteni, niin katson, että R 11/285 rikosasia on tällöin etukäteen käsikirjoitettu virkamiesten suojelemiseksi.

  Pyydän, että oikeuskansleri valvoo, että saan kyseisessä Kouvolan hovioikeuden R 11/285 rikosasiassa mahdollisuuden osoittaa kaupunginlakimies Ruonalan ja työsuojelupäällikkö Pulkkisen perättömät lausumat toteen näytetyksi.

  Pyydän myös, että rikospoliisi, valtakunnansyyttäjä ja oikeuskansleri liittävät tämän sähköpostiviestin 6.9.2011 lähettämäni aineiston liitteeksi osoittamaan kihlakunnansyyttäjä Myllerin antamaa viranomaistukea ja avunantoa kaupunginlakimies Ruonalalle, jotta Ruonalan perätön lausuma jäisi rikosoikeudenkäynnissä huomioimatta taikka näyttöarvoltaan epämääräiseksi.

  Lisäksi pyydän, että Kouvolan hovioikeuden presidentti Pertti Nieminen valvoisi, että allekirjoittaneelle taataan todisteluoikeus ja todistelun näyttöarvon osoittaminen kyseisessä R 11/285 rikosasiassa.


  Haminassa 7.9.2011
  Asko Kervinen

  VastaaPoista
 23. Kiitos Vesalle hienosta ja asiantuntevasta blogista!


  Rehellinen museomestari Asko Kervinen irtisanottiin laittomien mustien listojen sisältämien väärien tietojen perusteella.

  Työnantajan edustajana toiminut Asko Kervisen esimies (museotoimenjohtaja) keräsi Asko Kervisestä valtavan määrän vääriä ja loukkaavia luvattomia asiakirjatietoja laittomaan listaan 26.8.1993 alkaen. Näitä vääriä tietoja käytettiin laajalti eri asiakirjoissa ja päätösten perusteena Asko Kervisen vahingoksi.

  Irtsanomisen perusteena käytettiin laittomien listojen vääriä tietoja (yli 70 töiden laiminlyöntihuomautusta). Ja kun Kervinen toi kähminnät julkisuuteen, niin nyt on todettu kaikki laiminlyöntihuomautukset ja Kervisestä kerätyt terveydentilatiedot ja niiden arviot luvattomiksi asiakirjaväärennökseksi.

  Surkuhupaisaa Kervisen tapauksessa on se, kun hän pyysi lainvoimaisella 55.2010/10/1046 käräjäoikeuden päätöksellä laittomat mustat listat hävitettävksi ja luvattomat tiedot oikaistavaksi, niin Kervinen lavastettiin kaupungintalon tappouhkaajaksi ja sehän vasta sotkun aiheutti, jota selvitellään paraikaa Kotkan kaupunginhallituksessa, poliisilaitoksella ja valtioneuvoston oikeuskanslerinvirastossa sekä Suomen Asianajajaliiton valvontalautakunnassa.

  http://www.youtube.com/watch?v=FbIu6ka-x2k

  Arto Hirvonen
  Kotkan kaupunginvaltuutettu
  Kotkan kaupunginhallituksen varajäsen

  VastaaPoista
 24. http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=2&p=515798

  Re: Henkirikos Kotkassa

  ViestiKirjoittaja Doctor Lecter päivämäärä Pe Marras 16, 2012 10:42 pm
  Toiseenkin ketjuun kirjoitin, että...

  Jos ja kun huhut paikkansa pitävät, niin surmattu on asianajaja Jari Skyttä.

  Hänestä on 12.11. kirjoitettu suomi24-palstalle varsin ilkeästi ja jopa uhkaavasti. Viesti on sittemmin poistettu, mutta kaivoin sen (siis tekstin) esille:

  --- Alkuperäinen viesti ---
  Aihe: Suomen Asianajajaliiton valvontalautakunnalle
  Lähetetty: 12.11.2012 17:03
  Lähettäjä: asko.kervinen@saunalahti.fi


  SUOMEN ASIANJAJALIITON VALVONTALAUTAKUNNALLE


  ASIA

  Vastine asianajaja Jari Skytän 6.11.2012 päivättyyn vastaukseen valvonta-asiassa dnro 40312.


  SELOSTUS JA PERUSTELUT

  Ensin asianajaja Jarin Skytän päämies kaupunginjohtaja Henry Lindelöf lavasti minut tappouhkaajaksi ja sitten minut laitettiin syyttömänä maksumieheksi maksamaan asianajaja Skytän rosvoukseen perustuvaa ylilaskua.

  Jos Skyttä tai Lindelöf olisivat toimineet kuten normaalisti toimitaan, niin minulle olisi lähetetty lasku ja laskun erittely ja eräpäivä sekä tilin numero, minne ja kenelle lasku olisi pitänyt maksaa, jotta olisin päässyt ennen aiheetonta ulosottoperintää arvioimaan Skytän laskun perustetta ja erittelyä.

  Kouvolan hovioikeus on hyväksynyt asianajaja Skytän laskun ilman perusteltua erittelyä. Missään Skytän laskussa ei ole kerrottu A-hintaa eikä määriä.

  Skytällä ei ole ollut perusteltua oikeutta laskuttaa 6 tunnin työstä hovioikeudessa esiintymisestä 2952,00 euroa. Tällainen menettely on Skytältä selvää ylilaskutusta ja petosta, koska eihän Skytän tuntipalkka voi olla liki 500,00 euroa tunnilta, kun hän on itse Asianajajaliiton valvontalautakunnalle ilmoittanut tuntipalkakseen 250,00 euroa, joka sekin on pöyristyttävä, jos vertaa Skytän tuntipalkkaa huippuasianajaja Markku Hiekkalan tuntipalkkaan, joka oli samassa asiassa 240,00 euroa.

  Miksi minulle ei lähetetty laskua ja laskun erittelyä ja tilinumeroa? Miten voin maksaa laskua, jos laskua ei ole annettu eikä muutakaan tietoa laskun erittelystä ja tilinumerosta?

  Tämä koko tapaus on häpeällinen yhteen ihmiseen kohdistettua vainoa ja rosvousta. Mikään ei näytä riittävän Lindelöfin ja Skytän kaltaisille epärehellisille ihmisille. - Pelkkää huijausta ja keinottelua syyttömän ihmisen kustannuksella.

  Kotkan kaupunginvaltuutettu Arto Hirvonen on kuvannut Lindelöfin ja Skytän kieroa peliä ja rosvousta mielestäni varsin osuvasti kertoessaan, että "koko juttu on aivan mieletöntä syyttömän ihmisen kiusaamista. Ensin rehellinen ja syytön Asko Kervinen lavastetaan tappouhkaajaksi ja sitten laitetaan vilpillä maksamaan yli 12 000,00 euroa siitä hyvästä että on syytön. Ja vielä puhutaan viivästyskoroista!"

  Kiistaton tosiasia on, että Skyttä on perusteettomasti ylilaskuttanut suuren summan rahaa hovioikeudessa esiintymisestä ja laittanut minut hyvän asianajajatavan vastaisesti aiheettomasti ulosottoperintään.

  Haminassa 12.11.2012

  Asko Kervinen

  Muutama päivä kirjoituksen jälkeen Skyttä surmataan. Kuulostaa pahalta

  VastaaPoista
 25. --- Alkuperäinen viesti ---
  Aihe: Kotkan kaupunginhallitukselle
  Lähetetty: 29.1.2015 10:29
  Lähettäjä: asko.kervinen@saunalahti.fi

  KOTKAN KAUPUNGINHALLITUKSELLE


  ASIA

  Kantelu Kotkan kaupunginlakimies Marianna Ruonalan pitkäaikaisesta valheellisuudesta ja hyvän hallintotavan vastaisesta virkamenettelystä.


  SELOSTUS JA PERUSTELUT

  Kotkan kaupunginlakimies Marianna Ruonala on rikosasiassa todistajana antanut väärää ja valheellista tietoa käräjäoikeudelle ja toiminut pitkäaikaisesti hyvän hallintotavan vastaisesti käyttäessään korkeassa kaupunginlakimiehen virka-asemassa väärää tietoa syyttömän Asko Kervisen vahingoksi.

  Jäljempänä on liitteenä Haminan seudun uutislehti Reimarin 29.1.2015 julkaistun artikkelin linkki ja tekstikopio uutisesta, joka kertoo kaupunginlakimies Ruonalan erittäin törkeästä ja moitittavasta virkamenettelystä kaupungin Kervis-asiassa syyttömän ihmisen vahingoksi.


  Haminassa 29.1.2015

  Asko Kervinen
  http://www.reimari.fi/?page=uusin-lehti

  Kervinen haastoi Kotkan käräjille

  Kotkan kaupungin entinen museomestari Asko Kervinen vaatii vahingonkorvauksina 300.000 euroa siviilikanteella, jonka hän on nostanut Kymenlaakson käräjäoikeudessa Kotkaa, kaupunginjohtaja Henry Lindelöfiä ja kaupunginsihteeri Raino Hassista vastaan.

  Keskeinen syyte on työnantajan Kervisestä pitämä salainen musta lista eli asiakirja, johon hänestä oli vuodesta 1993 lähtien kirjattu noin 70 perätöntä töiden laiminlyöntiä. Kervisen terveydentilatietoja on käytetty toistuvasti häntä vastaan. Kervisen esittämäksi väitetty tappouhkaus johti Kotkan kaupungintalon turvatoimien merkittävään kiristämiseen, mutta tappouhkauksesta ei ole näyttöä, eikä siitä ole tehty Kervistä vastaan rikosilmoitusta.

  Pyynnöistään huolimatta Kerviselle ei ole annettu häntä koskevia useita asiakirjoja, jotka nyt on tuotava käräjäoikeuteen. Kervinen kutsuu todistajikseen joukon Kotkan luottamushenkilöitä, nykyisiä ja entisiä. Todistajia löytyy myös virkakunnasta.

  Kotkan kaupunginlakimies Marianna Ruonala valmistelee Kotkan vastinetta käräjäoikeudelle. Kervinen pitää Ruonalan roolia valmistelijana kummallisena, sillä juuri Ruonalalla oli hänen mukaansa keskeinen rooli vahingon korvausvaatimuksen aiheuttajana. Ruonalaa Kervinen syyttää valehtelusta käräjäoikeudessa helmikuussa 2011 Kervisen ja syyttäjän ajamassa rikosjutussa. Ruonala todisti kaupunginsihteeri Hassisen lähettäneen ilmoituksen Kervisen uhkaavasta viestistä poliisille, jonka arkistoista viestiä ei kuitenkaan löydy.

  Kervisen vahingonkorvausvaatimukset yltävät vuoteen 2004 saakka, jolloin kaupunki irtisanoi hänen työsuhteensa.
  VastaaPoista
 26. http://keskustelu.suomi24.fi/t/13974361/asko-kervinen-on-voittamassa-ison-roistojoukon

  Asko Kervinen on voittamassa ison roistojoukon

  Totuus.kunniaan

  28.11.2015 22:39

  Hyvät ystävät, laajamittainen sensuurikaan ei auttanut estämään syyttömän Asko Kervisen kaataessa ison roistojoukon. Alla on Reimarin uutinen, joka näyttää vain pientä erävoittoa Asko Kerviselle, joka on taistellut itselleen oikeutta läpi harmaan kiven murha ja tappouhkauslavastajia vastaan kaataen joukkovoimaisen roistojoukon.


  ******************************************************************************


  http://www.reimari.fi/?page=uusin-lehti&lid=150

  Kervinen voitti kunnianloukkausjutun

  Kotkalainen nainen on saanut tuomion kahdesta kunnianloukkauksesta, joiden kohteena oli entinen museomestariAsko Kervinen.

  Nainen oli levitellyt Kervisestä Perussuomalaisten facebookryhmässä halventavia, perättömiä ja valheellisia tietoja loukkaavilla ilmaisuilla.

  Nainen oli esittänyt facebookissa Kervisestä myös valheellisen väitteen, että Kervistä olisi kuulusteltu kotkalaisen asianajajan murhasta epäiltynä. Virheellinen väite oli myös, että Kervinen olisi haastanut lääninsyyttäjän sekä satakunta muutakin oikeuteen.

  Nainen myönsi syyllistyneensä kunnianloukkauksiin, mutta törkeän kunnianloukkauksen hän kuitenkin kiisti. Koska syyttäjä määräsi asian esitutkinnan keskeytettäväksi, Kervinen vei itse kantajana asian oikeuden käsittelyyn.

  Nainen tuomittiin teoista 200 euron sakkoon. Kärsimyksestä ja oikeudenkäyntikuluista hänet tuomittiin korvaamaan Kerviselle 700 euroa.

  Tuomio ei ole lainvoimainen, sillä Kervinen on valittanut tuomioista hovioikeuteen. Kervisen mielestä käräjäoikeuden antama 20 päiväsakkoa on

  kohtuuttoman pieni teoista, joissa nainen oli valheellisilla tiedoilla leimannut hänet osalliseksi asianajajan murhaan ja laittoman uhkauksen tekijäksi. Kervisen mukaan törkeän teon tunnusmerkit täyttyvät.

  Kervinen vaatii myös, että vahingonkorvaukset muutetaan teon kuvausten mukaiselle tasolle, kun hänet on julkisesti leimattu syylliseksi murhaan ja laittomien uhkausten tekijäksi.

  Kervisellä on kanne myös Kotkan johtavia virkamiehiä vastaan. Virkakunta on levittänyt perättömiä Kervisen tekemiksi väittämiään uhkauksia, joita Kervinen olisi lähettänyt Kotkan kaupunginsihteerille.

  VastaaPoista
 27. Kervinen saa vastapuolelle Kotkan koko juristikaartin

  JORMA HAAPAMÄKI 12.04.2016

  Entinen museomestari Asko Kervinen on nostanut käräjäoikeudessa kanteen Kotkan kaupunginlakimies Marianna Ruonalaa vastaan perättömästä lausumasta tuomioistuimessa sekä virkavelvollisuuden rikkomisesta.

  Kervinen vaatii Ruonalalta ja Kotkan kaupungilta yhteisvastuullisesti yhteensä 150.000 euron korvauksia. Kaupungin yhteisvastuullisuus tulee siitä, että kaupunki on käyttänyt Ruo­na­lan valheellisia tietoja Kervistä vastaan.

  Kanteen mukaan Ruonala on todistajana kertonut väärää ja perätöntä tietoa Kervisestä todistaessa rikosjutussa, jota Kervinen kävi Kotkan kaupunginjohtajaa ja Kymen Sanomien toimittajaa vastaan. Ruonalan todistuksen mukaan Kervinen olisi itse soittanut kaupungin työsuojelupäällikölle myöntäen, että joidenkin henkilöiden turvallisuus saattaa olla uhattuna. Tapaus liittyy väitettyyn kaupungintalon tappouhkaukseen vuodelta 2009 sekä myöhemmin kotkalaisen asianajajan murhajutun tutkintaan.

  Kervinen katsoo Ruonalan tekojen aiheuttaneen hänelle pitkäaikaista kärsimystä, vahinkoa ja halveksuntaa. Ruonalan lausunnot vaikuttivat Kervisen ja hänen poikansa tuomitsemiseen syyttöminä pakkokeinomenettelyyn asianajajan murhatutkinnassa.

  Ruonala on kanteen mukaan valheellisella tavalla yhdistänyt väärään ja perättömään todisteluun kaupunginsihteerin ja poliisin kertomalla todistajana tuomioistuimessa väärää tietoa kaupunginsihteerin poliisille lähettämästä ilmoituksesta. Tutkinnassa on selvinnyt, että kaupunginsihteeri ei ilmoitusta ole koskaan lähettänyt.

  Kervinen on nyttemmin tehnyt rikosilmoituksen kaupunginsihteeri Hassisesta, joka väittää Kervisen uhanneen hänen henkeään. Asian tutkinta on rikospoliisissa kesken.

  Rikosilmoituksen Kervinen teki alun perin myös torstaina 21.4. käsittelyyn tulevassa jutussa Ruonalaa vastaan. Kun syyttäjä jätti poliisitutkinnan jälkeen syytteen nostamatta, Kervinen on nyt nostanut oikeutta saadakseen siviilikanteen Ruonalaa vastaan.

  Käräjäsaleissa kiertänyt museomestarin ja Kotkan kaupungin riitely kumpuaa vuodesta 2004, jolloin kaupunki antoi Kerviselle potkut.

  Ruonalan astuessa vastaamaan Kervisen kanteisiin hänen ja Kotkan kaupungin asiaan on sitoutettu kaupungin koko lakimieskaarti, johon kuuluu kaikkiaan viisi juristia.

  http://www.reimari.fi/?page=jutut&id=521

  VastaaPoista
 28. KRP:n törkeät valheet puhuttaa. Rikospoliisin rappio rehottaa.


  -------- Alkuperäinen viesti --------
  Aihe: Oikeuskanslerille ja Kotkan kaupunginhallitukselle
  Päiväys: 17.2.2017 15:15
  Lähettäjä: Olli Kervinen


  Asko Kerviselle, oikeuskanslerille ja poliisihallitukselle

  Faktan tarkistuspyyntö on lähetetty
  http://faktabaari.fi/

  Pyydetään faktan tarkistusta väitetyistä väkivaltaisista uhkauksista, jotka hiertävät monia Kotkan ja Haminan kaupunginvaltuutettuja ja joka on ollut Kotkassa vuosia ongelmakysymys myös kaupungin päätöksenteossa.

  Keskusrikospoliisin turkinanjohtaja rikoskomisario Kimmo Huhta-aho on 30.11.2012 kotkalaisen asianajajan Jari Skytän murhaa koskevissa pakkokeinoasioissa ilmoittanut Kymenlaakson käräjäoikeudelle, että "Asko Kervinen on vakavasti uhannut Skyttää väkivallalla jo pidemmän aikaa". Selvitimme, että murha-asian pakkokeinopäätöksien numerot on PK12/2349 ja PK12/2350.

  Kotkalaiset kaupunginvaltuutetut enemmistössä ovat saaneet tietää, että asiassa vaikuttaa olevan systemaattinen rikospoliisin harjoittama lavastus syytöntä ihmistä vastaan, jossa yritetään saada syytön Asko Kervinen kärsimään vielä lisää rikospoliisin väittämistä laittomista uhkauksista vaikka asiat on poliittisesti todettu kaupunginhallituksen päätöksellä sovintoon, jossa Kotkan kaupunki on myöntänyt ettei Asko Kervinen ole toiminut väkivaltaisesti tappouhkauksilla eikä uhannut kenenkään henkeä.

  Tämä asia on vakava ja sen tähden useat Kotkan ja Haminan kaupunginvaltuutetut haluaisivat varmuudella tietää onko KRP:n tutkinnanjohtaja Kimmo Huhta-ahon käräjäoikeudelle ilmoittamat tiedot Asko Kervisen väkivaltaisista uhkauksista Jari Skyttää kohtaan totta.

  Kotkassa 11. helmikuuta 2017

  Arto Hirvonen
  Kotkan kaupunginvaltuutettu


  Arto Hirvonen
  Keltakallionkuja 21
  48770 KOTKA
  Puh. 0400 756507

  VastaaPoista
 29. KRP:n törkeät valheet puhuttaa. Rikospoliisin rappio rehottaa.


  -------- Alkuperäinen viesti --------
  Aihe: Oikeuskanslerille ja Kotkan kaupunginhallitukselle
  Päiväys: 17.2.2017 15:15
  Lähettäjä: Olli Kervinen


  VÄÄRIEN VÄKIVALTA- JA PAINOSTUSTIETOJEN OIKAISUVAATIMUS


  KANTELIJA

  Olli Kervinen
  Ala-Tonttilankatu 6 B58
  15170 LAHTI


  OIKAISUVAATIMUKSEN PERUSTELUT

  Kotkan ja Haminan kaupunginvaltuutetuilta on tullut tietoa, joka vaatii ehdottomasti toimenpiteitä, joilla korjataan ja oikaistaan isääni ja minua vastaan murha-asiassa rikospoliisin kirjaamat väärät ja perättömät tiedot väitetyistä isäni väkivaltaisista uhkauksista.

  Kysymys on enemmälti isääni Asko Kerviseen kohdistetusta pitkäaikaisesta valheiden levittämisestä ja poliisiviranomaisen lavastamista väkivaltateoista, joilla isääni on kiusattu useita vuosia ja ajettu miltei lainsuojattomaan asemaan.

  Todellisuudessa isäni ei ole tehnyt rikospoliisin väittämiä väkivaltatekoja. Enemmälti perustelematta tätä seikkaa alla on kanteluni liitteeksi kopio Kotkan kaupunginvaltuutettu Arto Hirvosen tarkistuspyynnöstä, joka kertoo lyhyesti miten isäni sekä myös minut on asetettu murhasta epäillyksi rikospoliisin käyttämillä väärillä väkivaltatiedoilla. Täten olen itsekin asianosainen rikospoliisin väärien tietojen käyttämisen suhteen. Liitteenä alla on myös isäni Kotkan kaupunginhallitukselle lähettämä oikaisuvaatimus, jossa on kysymys kaupunginvaltuutettu Olli Kekkosen vääristä painostusväitteistä julkisessa asiakirjassa.

  Vaadin rikoskomisario Kimmo Huhta-ahon käyttämät väärät väkivaltatiedot oikaistavaksi, koska se haittaa minun työuraani ja vahingoittaa koko Kervisen suvun mainetta. Isäni ei ole yllytyttänyt minua eikä veljeäni murhaamaan kotkalaista asianajajaa. Ja takuulla ei ole isäni murhattua asianajajaa väkivallalla uhkaillut. Eikä Kervisen pojat ole vihaa kantavia ihmisiä, kuten Huhta-aho on käräjäoikeuden asiakirjoihin pakkokeinoperusteeksi kirjoitellut.

  Pahinta näissä rikospoliisin valheissa on se, että väitettyjä isäni väkivaltaisia uhkauksia jalostetaan monenlaisiin asiayhteyksiin ja toimielimiin. Se on pitkäaikaista kiusaamista, kun tiedetään takuuvarmasti isäni olevan horjumaton väkivallattoman aatteen kannattaja, vaan tästäkin huolimatta on jälleen olemassa vaarana, että taas jollakin kieroilulla syytön isäni järjestellään maksumieheksi siitä hyvästä, kun hän on yrittänyt ja yrittää puhdistaa maineensa rikospoliisin keksimistä väkivaltaisista uhkauksista.

  KOTKAN KAUPUNGINHALLITUKSELLE: Nyt on korkea aika oikaista kaupunginvaltuutettu Olli Kekkosen kirjaamat väärät asiakirjatiedot. Kaupunginhallituksen päättäjien pitäisi ymmärtää, ettei kaupunginvaltuutettu Kekkonen voi mielivaltaisesti kirjoitella julkiseen asiakirjaan isäni teoiksi painostusväitteitä, jotka eivät pidä paikkaansa.


  PÄIVÄYS

  Lahti 17.02.2017

  Olli Kervinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://kymensanomat.fi/uutiset/lahella/0e83cd13-072a-4532-b8f6-2d84a1508145

   Poista
 30. Julkaistu 30.5.2018 20:05
  Asko Kervisen kanta voitti: Itä-Suomen hallinto-oikeus teki päätöksen, joka palauttaa Kotkan kaupungin ja Kervisen kiistan askeleen taaksepäin

  Asko Kervinen pyysi itselleen jäljennöksen kaupunginhallituksen kokouksessa 2016 luetusta muistiinpanosta. Sitä ei annettu hänen nähtäväkseen.

  Kotkan kaupunki joutuu näyttämään 2016 kaupunginhallituksessa käsitellyn tiedoston Asko Kerviselle.

  Itä-Suomen hallinto-oikeus kumoaa Kotkan kaupunginhallituksen 8.8.2016 kokouksessa tehdyn linjanvedon yksittäisen liitetiedoston käsittelystä. Kokouksessa käsiteltiin entisen museomestari Asko Kervisen ja Kotkan kaupungin välistä sovintosopimusta. Taustalla oli museomestari Kervisen irtisanomiseen liittyvä kiista ja siihen liittyvä asiakirjojen julkisuus.

  Kokous oli suljettu ja kokouskeskustelut olivat kaupungin kannan mukaan luottamuksellisia. Luottamushenkilöt tukeutuivat puheenvuoroissa omiin muistiinpanoihinsa, joiden sisältö oli kokouskeskusteluja vastaavalla tavalla kaupungin mukaan luottamuksellista. Kotkan kaupunki perusti kantansa julkisuuslakiin. Sen mukaan viranomaisen asiakirjaksi ei katsota muistiinpanoja ja luonnoksia, jota ei ole annettu asian esittelyä varten.
  Asiakirjan julkisuudesta erimielisyys

  Asko Kervinen pyysi itselleen jäljennöksen kokouksessa luetusta muistiinpanosta. Tämän oli kirjoittanut kaupunginvaltuutettu Olli Kekkonen (ps.).

  Tuolloin kansliapäällikkönä ollut Jarmo Koivisto totesi kuitenkin päätöksessään, ettei kysymys ole viranomaisen asiakirjasta, joten julkisuuslaki ei sitä koske.

  Kervisen valituksen mukaan Koivisto oli esteellinen asiakirjaa koskevaan päätökseen, koska kansliapäällikkö oli kyseisessä elokuun kokouksessa sovintoesityksen osapuolena.

  Sopimus tuotti tietyin reunaehdoin Kerviselle 50 000 euron korvauksen.
  Oikeudenkäyntikuluja ei korvata

  Hallinto-oikeus päätti käsittelyn 3. toukokuuta. Se toteaa päätöksessään, ettei kansliapäällikkö ollut esteellinen Kervisen esittämällä tavalla päätökseen. Hallinto-oikeus päätti samoin, että esitetty asiakirja oli katsottava viranomaisen asiakirjaksi. Tuolloin siihen sovelletaan julkisuuslakia. Oikeus kumoaa siis valituksen alaisen päätöksen ja palauttaa asian toimivaltaiselle viranomaiselle.

  Käytännössä tämä merkitsee sitä, että kaupungin pitää toimittaa Kerviselle vuonna 2016 salaisena pidetty asiakirja. Kansliapäällikkö, nykyään Marianna Ruonala, käsittelee asian uudestaan.

  Hallinto-oikeus eväsi Asko Kervisen vaatimuksen 750 euron oikeudenkäyntikulujen korvauksesta. Päätöksen valitusaika päättyy kuun vaihteessa.

  VastaaPoista