torstai 9. heinäkuuta 2009

OpenOffice vs. NeoOffice

Muutama vuosi sitten Macille ei saanut OpenOfficea - tarjolla oli vain X11:n päällä pyörivä versio sekä keskeneräinen versio "natiivisti" Mac OS X:ssä pyörivästä OpenOfficesta. Sen sijaan tarjolla oli NeoOffice, joka on kehitetty OpenOfficesta.

NeoOfficessa rassasi eniten se ominaisuus, että sen käynnistyminen kesti noin puoli minuuttia. Suunnilleen sama vika siis kuin Microsoft Officessa.

Ilokseni huomasin sattumalta, että OpenOfficesta löytyy nyt myös Mac-versio, ja on itse asiassa löytynyt jo jonkun aikaa, en vain ole huomannut. Sen käynnistyminen kestää noin 5 sekuntia. Kokeilkaa!

Itse nimittäin vihaan tietokoneen ääressä odottelua. Kaikki odottelu hiirenklikkauksen jälkeen ahdistaa. Eihän autossakaan ole viivettä ratin kääntelyssä tai kaasupolkimessa (tämä vertaus taisi olla Petteri Järvisen käsialaa).

Myös OpenOfficen asiakirjamallit-osuutta on päivitetty. Sieltä löytyy mm. SFS-asiakirjastandardin mukaiset dokumenttipohjat. Kannattaa tutustua.

Mitä OpenOfficesta puuttuu? Sama mikä Microsoftin tuotteista, eli helppokäyttöinen skriptauskieli. Mallia voisi ottaa vaikkapa Googlen skriptauskielestä. Eipä ollut vaikeaa arvata, että jos joku keksii helppokäyttöisen skriptauskielen toimisto-ohjelmiin, niin se on Google.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti