lauantai 28. maaliskuuta 2009

Aho vai aho?

Yliopisto-opetuksen ilmaiseksi muuttumisen lisäksi muutakin merkittävää on päivän aikana tapahtunut. Toimittajat ovat vihdoin ja viimein oppineet kirjoittamaan Jussi Halla-ahon sukunimen oikein.

Minusta on tehty lehtijuttuja vain muutama, mutta kaikissa on sukunimi kirjoitettu oikein. Ymmärrän, että vaikkapa kännykkäliittymän myyjä ei osaa epätavallisen (?) sukunimen kirjoittamista, mutta toimittajien, jotka kirjoittavat työkseen, pitäisi osata oikeinkirjoitussäännöt.

Jos Jussin sukunimi olisi ollut Halla ja hän olisi mennyt Hilla Ahon kanssa naimisiin ja he olisivat ottaneet käyttöön yhdysnimen, pariskunta olisi Jussi Halla-Aho ja Hilla Aho-Halla (ks. nimilaki 3. luku 7 § 3. momentti). Yhdistelmä Jussi Halla-Aho ja Hilla Halla-Aho on mahdoton (tai edellyttäisi jotain älytöntä kikkailemista).

Yleensä tyhmyys on oikeampi selitys kuin ilkeys, mutta koska
  • toimittajilla ei ole vaikeuksia Linja-ahon oikeinkirjoituksessa
  • toimittajilla on vaikeuksia Halla-ahon oikeinkirjoituksessa,
tulee väistämättä mieleen, että koska Halla-ahon 240 kirjoituksesta ei löydy asiavirhettä johon tarttua, niin miestä yritetään ärsyttää vaikka sitten kirjoittamalla sukunimi väärin. Kiusa se on pienikin kiusa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti