maanantai 26. marraskuuta 2012

Sähköturvallisuustutkinto syksyllä 2012

Laitoin keväällä jakoon ilmaiseksi vanhoja sähköturvallisuustutkintojen kysymyksiä. Ja laitanpa taas! Tässä on syksyn 2012 kokeen (22.11.2012) kysymykset ja vastaukset. Pari huomiota:
 • Pienjännitestandardi 6000 on uudistunut syksyllä 2012 - tähän kokeeseen sai vielä vastata vanhan standardin mukaan, mutta keväällä 2013 ei saa! Hanki siis uudet standardikirjat.
 • Sähköturvallisuustutkinto 2 poikkesi aika reippaasti edellisistä vastaavista. Sanallisia tehtäviä oli paljon.
Itse kysymykset voit ladata täältä:
Keskustelua kysymyksistä voi käydä blogissa tai vaikkapa Vesa opettaa sinulle sähkötekniikkaa ja elektroniikkaa -ryhmässä Facebookissa.

6 kommenttia:

 1. Kahden keväällä ko. tutkintoon osallistuvan sällin äitinä kiitän!

  - Irmeli

  VastaaPoista
 2. Mahtaako mistään löytyä listaa tutkinnoista joiden pohjalta saa hakea sähköasentajan pätevyyttä? Haluaisin hankkia tuon pätevyyden tehdäkseni omat sähköasennukseni laillisesti. Pohjalla on diplomi-insinöörin tutkinto (ei tosin sähköltä) ja elektroniikasta ymmärrän tarpeeksi että tuo koe varmasti menisi läpi.

  VastaaPoista
 3. Käytännössä S2 pätevyyteen tarvitaan sähköalan perustutkinto tai ammattitutkinto, joiden laajuus on mainittu 516/96 liitteissä. Lisäksi kiinteistön sähköasennuksen työkokemusta. Muun alan koulutuksesta ei ole hyötyä S2:seen. S3 sähköpätevyyden voi saada laaja-alaisella työkokemuksella yrityksessä, jossa on sähkötöiden johtaja. Työkokemus kaksi vuotta ja osoittaa sähköalan perustiedot.

  VastaaPoista
 4. Kiitos tästä! Eipä tarvitse jännittää joulukuuhun asti tuloksia odotellessa.

  VastaaPoista
 5. koska näkyy vesan kysymykset ja vastaukset
  sähköturvallisuustutkinto 2 kevät 2013

  VastaaPoista
 6. STT 1 kevät 2013 kyllä kaipaillaan

  VastaaPoista