lauantai 24. maaliskuuta 2012

MIT julkaisee mainion MITx-alustan avoimena lähdekoodina

Käyn tällä hetkellä MIT:n sähkötekniikan ja elektroniikan peruskurssia MITx-verkkokurssina. MITx on oppimisalusta, joka mahdollistaa interaktiivisen opiskelun ja tehtävien tekemisen. Olen nähnyt monenlaisia verkkokurssiyritelmiä Moodlesta kaupallisiin tuotteisiin, mutta tämä on selkeästi paras. Parasta siinä on, että ensimmäistä kertaa elämässäni näen verkkokurssialustan, joka on intuitiivinen käyttää. Toisin sanoen, ohjeita ei tarvitse lukea, sen kun vain rupeaa opiskelemaan. Kurssialustalla on myös:
 • Wiki
 • Kaupallinen oppikirja (tämä tietysti vain tällä kyseisellä kurssilla, ja MIT on maksanut tästä).
 • Interaktiivisia harjoituksia - näet heti, oletko vastannut oikein. Mahtavin on helppokäyttöinen piirisimulaattori, jonka kanssa voi tutkia elektronisten virtapiirien toimintaa.
 • StackExchange-tyyppinen kysymys-vastausfoorumi, jossa voi äänestää ylöspäin ja alaspäin muiden vastauksia. Seuloo kätevästi roskan pois.
Mietin, mahtaako tämä alusta tulla jakeluun muillekin, ja joku sitä kysyikin keskustelufoorumilla:
 • MITx is an open source software if I'm not wrong. has MIT released the source code of this platform? if yes where can we find it?
 • Ja vastaus ylläpidolta: In the initial MITx announcement, MIT said they would open source the platform once it's stable. Since this is the first pilot, I doubt it's ready to release yet. There are a number of things we want to add, change, and clean up before we make it available for others to download and run with.
  • Joku toinen totesi, että MITx:ssä on yhdistelty näppärästi eri palikoita, esimerkiksi kysymys-vastausfoorumi pyörii Askbot-nimisellä avoimella softalla.
Eli tulossa on, kunhan saavat bugeja korjattua. Itse olen käynyt jo kolmasosan kurssista, törmäämättä yhteenkään bugiin. Toivottavasti tämä saadaan käyttöön Suomessakin, niin ei tarvitse maksaa suomalaisnyrkkipajoille 6-numeroisia summia onnettomista kikkareista.

1 kommentti:

 1. Miten vertaisit tuota Edmodoon? Edmodo ainakin tukee LaTeX-merkintäkieltä, jonka tuki on (googletuksen perusteella) MITx:ssä vasta tuloillaan.

  VastaaPoista