torstai 7. heinäkuuta 2011

Nyt se on virallista: Pahoinpidelty tummaihoinen ei ollutkaan tummaihoinen

Bloggasin aiemmin, että kohua herättänyt julma pahoinpitely, jota Ylen Ajankohtaisessa kakkosessa väitettiin rasistiseksi viharikokseksi, ei kaiken näkemäni todistusaineiston nojalla ole rasistinen rikos, joten Yle joko veti höplästä tai sitten Yleä vedettiin höplästä. Tai sitten sattui joku muu moka.

Kävin asiasta molemmin puolin asiallisen kirjeenvaihdon kahden Ylen toimittajan kanssa. Jälkimmäinen toimittaja suhtautui väitteisiini vakavasti ja lupasi selvittää lähteen paikkansapitävyyden ja oikaista asian, mikäli on tarvis. Sain nyt keskiviikkona häneltä seuraavan sähköpostiviestin:

Vesa!

Asia on nyt selvä kuin pläkki. Olit oikeassa. A2 joutuu oikaisemaan tekemänsä virheen ensi tiistaina. - Hemmetti, että harmittaa. Virhe tuli pahaan paikkaan ja se loukkasi varmasti paitsi asianosaisia, myös monia muita.

Pisteet suoraselkäisestä virheen myöntämisestä. Minulle pääasia on virheen oikaiseminen enkä lähtenyt tivaamaan, miten virhe pääsi tapahtumaan.

4 kommenttia:

 1. Vielä kun ne kertoisivat, mikä oli mahdollisesti tämän virheen motiivi. Jokuhan siinä on taustalla, että joku antoi väärää tietoa tai siinä, että annettuja tietoja ei tarkistettu. Ja kolmanneksi se, että asia uutisoitiin. Siinähän tuo poliittisen korrektiuden kolmitasoinen olemus on avattuna. Propagandatarkoituksessa laiminlyödään kritiikittömyys tietolähteiden osalta.

  VastaaPoista
 2. Ehkäpä A-tuubi tapauksen johdosta innostuu tekemään reportaasin tiedotusvälineiden poliittisesta korrektisuudesta? :-)

  VastaaPoista
 3. Yle mokasi kiihkoissaan.. valitettavasti.

  Viime vuonna Tampereella tapahtuneen pizzeriapalon jälkeen eräät poliitikot huusivat kuinka näistä viharikoksista pitää päästä eroon. Kysymys kuuluukin: Onko viharikoksia muualla kuin toimittajien ja poliitikkojen päässä?

  VastaaPoista