lauantai 2. toukokuuta 2009

Turhat ohjelmapäivitykset

On aivan pakko mainostaa Suomen YrittäjäSanomissa (aargh, mikä kirjoitusmuoto) 4/2009 ollutta erinomaista Erkki Niirasen kolumnia Turhat ohjelmapäivitykset:

...milloin viimeksi teillä päivitettiin Office-paketti? Äsken, vuoden sisään, kahden vuoden aikana? Jos päivitys tapahtui, saitteko mitään sellaista uutta, jota todella tarvitsette? Ei pidä välittää, ei saanut kukaan muukaan. Paitsi monopoliyhtiö rahaa, jota sekään ei edes lisää tarvitse.
Siinäpä se! Uudessa Officessa on vähän kivampi (=2000-luvulle sopivampi) ulkoasu, mutta ei mitään oleellista uutta. Uutta on ainoastaan se, että sähköpostiin tunkee yhä useammin doc-liitteiden sijasta docx-liitteitä.

Kolumnissa oli paljon muutakin sattuvasti sanottua - käykää tutustumassa (juttu on sivulla kahdeksan). Saman sivun alalaidassa on uutinen, jonka mukaan joka toinen yritys pohtii vaihtoehtoja Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmälle.

4 kommenttia:

 1. Njoo, kyllä minusta SharePoint integraatio on 2007 paljon kivemmin toteutettu kuin 2003ssa.

  Päivitysten hyödyllisyys käyttäjälle riippuu siis myös siitä kuinka paljon muita MS:n tuotteita on käytössä. Office kun on paljon muutakin kuin pelkkä tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelma (tosin ei tietenkään kaikille).

  VastaaPoista
 2. [huumori]Mikä on SharePoint?[/huumori]

  Varmasti monelle käyttäjälle - kuten sinulle - päivityksistä on hyötyä ja mukana tulee uusia hyviä ominaisuuksia. Uskon (en tiedä), että taviskäyttäjälle Office on vain Word, Excel ja joskus jopa PowerPoint, ja nämä taviskäyttäjät ovat enemmistö.

  VastaaPoista
 3. Joo, tottahan se on, että ohjelmistotalot rahastavat päivityksillä, vaikka vanhakin vielä toimii. Mutta hei, eikö sama pidä paikkansa kännyköissä, tv:issä, teräväpiirtoteollisuudessa, autoissa, ja ylipäätään kaikessa.
  Immateriaalioikeuksien kanssa se on vaan helpompaa ajatella, että "miksi en voi saada sitä ilmaiseksi, kun minulla kerran on edellinenkin vuosimalli".

  Ottamatta kantaa immateriaalioikeuksien oikeutukseen sinällään.

  VastaaPoista
 4. "eikö sama pidä paikkansa kännyköissä, tv:issä, teräväpiirtoteollisuudessa, autoissa, ja ylipäätään kaikessa"

  Mielestäni ei aivan. Voin ajaa 15 vuotta vanhalla autolla, vaikka kaikki kaverini ajaisivat uudella. Kännyköistä tekisi mieli sanoa sama, mutta kun ne tuntuvat hajoavan käsiin noin kolmessa vuodessa :-). Mutta teoriassa voin soitella 2000-luvun alun kaksitaajuusluurilla vuonna 2009.

  Telkkareihin ja teräväpiirtopuolelle en ota kantaa, koska en ole alan viime hetken muutoksista ja muutossuunnitelmista perillä. Uskon (en tiedä) ja toivon, että vuoden 2007 digiboksilla voi katsella telkkaria vielä vuonna 2017.

  (Alkuperäiseen kirjoitukseeni lisättäköön positiivisena asiana, että Microsoft tarjoaa ilmaisen Compatibility Packin wanhaan Officeen, jolla saa myös ???x-tiedostot auki.)

  VastaaPoista