lauantai 18. huhtikuuta 2009

Verkkolasku ja saamattomat yrittäjät (muka)

Pravdan mukaan saamattomat yrittäjät hidastavat siirtymistä sähköiseen laskutukseen. Kyllä, olen ainakin sen verran saamaton, että en lähde pelkästään huvin vuoksi kokeilemaan systeemiä, joka
 • on kalliimpi ja
 • jonka toimivuudesta ei ole kokemuksia.
Vuosi pari sitten nimittäin katselin uteliaana verkkolaskutuspalvelua, kun olin huomannut, että saapuvien laskujen (vaikkapa puhelinlasku) maksaminen on erittäin kätevää verkkolaskuna. Kiinnostus lopahti välittömästi, kun kustannus per lähetetty lasku oli jotain euron tienoilla, taisipa mukana olla vielä kuukausimaksukin. Euro ei ole paljon, mutta pienyrittäjällä joka lähettää vaikka kymmenisen laskua kuussa, ei ole mitään järkeä siirtyä verkkolaskutukseen jos hinta per lähetetty verkkolasku maksaa enemmän kuin postimerkki. Piste. Sähköisen laskutuksen pitää olla halvempi tai saman hintainen postimerkin kanssa, ennen kuin sitä edes vaivautuu kokeilemaan.

Ilokseni huomasin äsken, että tällainen laskutuspalvelu on samanhintainen kuin postimerkki ja käyttöliittymäkin lienee siedettävä. Kehitystä on tapahtunut. Pitääpä testata. Heti kun jaksaa.

4 kommenttia:

 1. Todetaan vielä samaan hengenvetoon, että niin kauan kun kirjanpidon tositeaineisto on paperilla, niin sähköinen lasku on saajalleen tavallaan riesa, kun niitä pitää verkkopankista printata :-). Printtaamisen vaiva lienee kuitenkin pieni, kun itse maksaminen on nopeaa (ei tarvitse syöttää mitään, klikkaa vaan notta "hyväksy").

  Kokonaan sähköinen kirjanpitokin olisi jees, mutta kuka jaksaa skannailla mitään rautakaupan kuitteja koneelle säilöttäväksi...

  Olen sitä mieltä, että pienellä tositemäärällä paperikirjanpito on edelleen toimivin tapa. On helpompi tulostaa ne pari eLaskua kuin skannata 90 kuittia koneelle. Vastaan saa mielellään argumentoida.

  VastaaPoista
 2. Verkkolasku on kyllä tosiaan tehty vaikeaksi asiaksi ymmärtää saati sitten käyttöönottaa. Ainakin pienemmälle yritykslle asia on tehty myös hyvin kalliiksi ainakin käyttöönoton osalta.

  Mekin haettiin kauan hyvää tapaa lähettää verkkolaskuja ja nyt käytössä on palvelu osoitteesta www.postita.fi . Tuon kautta pystytään nyt lähettämään varkkolaskut ja samalla myös kaikki ne laskut, jotka menee perille perinteisenä paperilaskuna. Ainakin vältettiin käyttöönottomaksut sekä se, että olisi pitänyt myös uusia laskutusohjelmisto. Postita.fi -palvelu osaa muuntaa PDF-laskut suoraan verkkolaskuiksi - JEEE!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommentista - tuo vaikuttaa mielekkäältä hintojenkin puolesta (84 senttiä, jos lähettää yhden aanelosen + alv 22 %). Hinta on kohtuullinen, kun ottaa huomioon, että välttyy:

  - tulostamiselta
  - taittamiselta ja kuoreen pujottamiselta
  - postimerkin liimaamiselta
  - postilaatikolle ramppaamisesta (ehkä olennaisin etu)

  Pakko testata tuota. Käyttäjäksi rekisteröityminen onnistui ilman sarvia ja hampaita. Lähetin itselleni kirjeen - joulunpyhät vähän viivästyttävät testaamista, mutta jos palvelu on kunnossa, kirjeen pitäisi ropsahtaa kotiini ensi tiistaina.

  Käyttöliittymä on hyvä. Ainoa miinus on, että esikatselussa voisi näkyä vaikkapa harmaalla se ikkuna, johon osoitteen on pdf:ssä osuttava.

  Laskutusohjelmissa osoite toki tulee oikeaan paikkaan, mutta satunnaista postittelijaa tuo auttaisi eikä ole edes kovin vaikea toteuttaa.

  VastaaPoista
 4. (Tuo anonyymin kommentti kyllä vaikutti ko. firman sissimarkkinoinnilta, mutta kun palvelu näytti toimivalta, niin mainostakoon pois :-).

  VastaaPoista