perjantai 26. helmikuuta 2010

Mozilla Weave - kannattaa kokeilla

Tällä kertaa tietotekniikkakikkailusta.

Käytän varmuuskopiointiin Dropbox-nimistä palvelua. Palvelunkuvaus lyhyesti: firma tarjoaa kohtuullista korvausta vastaan palvelun, jossa tietokoneella oleva hakemisto ("Dropbox-kansio") varmuuskopioituu verkon yli firman palvelimelle. Tiedostoihin pääsee käsiksi esimerkiksi web-käyttöliittymän kautta. Koko prosessi on automaattinen, ja myös toimivimman oloinen kaikista kokeilemistani (Mozy, Carbonite) varmuuskopiointityökaluista. Ja: jos varmuuskopioitavaa on vähemmän kuin kaksi gigatavua, palvelusta ei tarvitse maksaa mitään.

Yksinkertaisella niksillä saa varmuuskopioitua myös muualla kuin Dropbox-kansiossa sijaitsevat tiedostot. Nimittäin tekemällä symbolisen linkin. Esimerkiksi Mac-koneen tarralaput saa synkronoitua tekemällä Dropboxiin kansion nimeltä "varmuuskopiolinkit" ja antamalla komennon:
ln -s ~/Library/StickiesDatabase ~/Dropbox/varmuuskopiolinkit/StickiesDatabase

Sama temppu näyttää toimivan myös hakemistoille. Firefoxin profiilin saa varmuuskopioitumaan komennolla:
ln -s ~/Library/Application\ Support/Firefox ~/Dropbox/varmuuskopiolinkit/Firefox

Firefoxin synkronointi kuvatulla tavalla ei ole ongelma normaalin nettiyhteyden kanssa, mutta hitaalla yhteydellä (esimerkiksi kännykän yli) Firefoxin jatkuva sessiotietojen päivittäminen (sessionstore.js, history.json, prefs.json) vie kaistaa tolkuttomasti.

Mietin uudelleen varmuuskopiointiratkaisua. Ensinnäkin, mitä kaikkea tärkeää Firefox-profiilissani on, sellaista, minkä katoaminen olisi ikävää? Mieleen tuli vain kaksi asiaa:
  • tallennetut salasanat
  • kirjanmerkit.
Niiden varmuuskopiointi onnistuu kätevästi Mozilla Weave -palvelulla. Saman tien sillä sujuu myös edellä mainittujen asioiden synkronointi koti- ja työkoneen välillä. Toimii. Tykkään. Kokeile.

Lue myös Muron ja MikroPC:n artikkelit Mozilla Weavesta. (Jälkimmäinen omani.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti