sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Bussi 280 ei mene Nummelaan

Vähän erilainen bloggaus tänään. Lähes joka kerta kun palaan töistä kotiin bussilla nro 280, joku pysäyttää sen ja kysyy meneekö se Nummelaan. Ei mene.

Kuva: http://azizzar.wordpress.com/tag/bus-driver/


Patologisimmat tapaukset rupeavat vielä väittelemään asiasta kuljettajan kanssa:
  • Meneeks tää Nummelaan?
  • Ei.
  • No eiks tää oo 280?
  • On.
  • Eiks 280 mee Nummelaan?
  • Ei.
  • Eikö muka mene?
  • ... ja niin edelleen.
Asia on näköjään herättänyt hämmennystä myös Suomi24:ssä.

Totuus (ja tämän väärinkäsityksen lähde) on se, että osa näistä 280-busseista todella jatkaa matkaansa Veikkolan jälkeen: osa Nummelaan, osa Tammisaareen, osa Lohjalle ja mihin lie. Ne ovat niin sanottuja U-linjoja eli bussilinjoja, joiden reitti jatkuu HSL-alueen ulkopuolelle ja joissa voi käyttää HSL:n lippuja HSL-alueella.

Pelkkä numero 280 takaa vain sen, että bussi menee Veikkolaan. Nummela, Lohja ynnä muut eivät kuulu HSL-alueeseen ja se, mihin bussi jatkaa Veikkolan jälkeen vai jatkaako mihinkään, pitää katsoa Matkahuollon sivuilta.

7 kommenttia:

  1. Tähän täytyy saada muutos. Bussilla kuluu hiilidioksidia kun se kiihdyttää, mikä kiihdyttää sään ääriolosuhteiden lisääntymistä.

    Joku laki voisi olla paikallaan säätää, ettei tällainen touhu jatku. Mielellään mahdollisimman vaikeatulkintainen, jotta se voidaan vaalien jälkeen säätää uudelleen. Esimerkiksi näin:

    Bussin numero 280 tulee kulkea Veikkolaan. Jos bussi jatkaa matkaansa Veikkolasta Nummelaan, se pitää eritellä lisäkirjaimella N numeron 280 jälkeen. Jos se jatkaa Tammisaareen, lisäkirjain on E. Jos se jatkaa Lohjalle. lisäkirjain on L.

    Sitten 2015 säädetään uusi laki, että bussi 280 menee Veikkolaan, bussi 2801 menee Nummelaan, 2802 Tammisaareen ja 2803 Lohjalle.

    Eiköhän tule kerralla kuntoon, kun virkamies saa sen säätää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Loistavaa sarkasmia, mutta tämähän: "Jos bussi jatkaa matkaansa Veikkolasta Nummelaan, se pitää eritellä lisäkirjaimella N numeron 280 jälkeen. Jos se jatkaa Tammisaareen, lisäkirjain on E. Jos se jatkaa Lohjalle. lisäkirjain on L."

      on kertakaikkiaan hyvä idea.

      Poista
    2. Helsingin keskustasta Vantaan laidoille menevissä busseissa tämä systeemi on jo käytössä ja ihan hyvin toimii, jos vaan ruutuun mahtuu niin ei luulisi olevan ylivoimaista ottaa käyttöön.

      Poista
  2. HSL:ltä on suurta typeryyttä että näitä eri paikkoihin meneviä 280:iä lähtee jopa samalla kellonlyömällä vierekkäisiltä laitureilta.

    VastaaPoista
  3. Ajoin joskus linjavuoroa Torniosta Rovaniemelle. Bussin linjakilvessä edessä luki kissankokoisin kirjaimin ROVANIEMI. Sivukilvessä luki myös ROVANIEMI. Matkustajan noustessa kyytiin hän kysyi ensimmäisenä. "Meneekö tämä vuoro Rovaniemelle?". Joskus kyllä teki mieli vastata: "Ei mene kun Rovaniemelle".

    VastaaPoista
  4. Accueil - AFRIKAN DIASPORA CINEMA
    ADC is a video on demand platform that produces and distributes its own films. We are located between Brussels and Paris . Composed of passionated of art in general : directors, photographers , actors , model photo, athletes, artists, musicians, singers, ... all united by the passion for cinema . Our ambition is to create a new film industry we call African cinema in the diaspora. We start with few resources but very large amibitions . And we will achieve our goal . We are determined. We produce the best films and series from the African diaspora . Thank you for your support

    Creating a new wave of cinema made by the Afrikan diaspora, which also combines new brothers and sisters in the Wes twith (and others) whom we share the same artistic ambitions and values of mutual respect. Our goal is to open ourselves to the world and to Afrika.
    Art has no boundaries. The image is a weapon of mass diffusion if properly exploited.

    VastaaPoista