maanantai 14. huhtikuuta 2014

Kela ja vastauslähetys

Joskus ihmettelin, miksi Kela ei kerro nettisivuillaan vastauslähetysosoitettaan (eli sitä, johon voi lähettää postia niin että vastaanottaja maksaa postimaksun). Tiedusteltuani asiaa Kelalta vastaus oli, että Itella toivoo ettei joudu lukemaan käsin kirjoitettuja raapustuksia (jonka toisaalta ymmärtää - käsinlajittelu on kallista).

Kuitenkin tuntuu hölmöltä mennä erikseen Kelan toimistoon pelkästään kirjekuoria hakemaan, joten tässä kyseinen osoite:


Kansaneläkelaitos 98120
Tunnus 5002877
00006 VASTAUSLÄHETYS

Kirjoittakaa selvällä käsialalla, ja Itella kiittää.

3 kommenttia:

 1. Kiitos, tätä etsinkin ja pitkään ja hartaasti. Olisin käyttänyt Kelan sähköistä asiointipalvelua, mutta ihan hevillä en sitäkään löytänyt, vaikka tulostetussa paperilomakkeessa väitettiinkin, että sellainen asiointipalvelusta pitäisi löytää.

  Itselle ei kuitenkaan tullut esille kuin ainoastaan ne normaalit työttömyys-, asumistuki ja mitä näitä nyt on mahdollisuudet täyttää asiointipalvelussa. Itsellä oli kuitenkin kyse hieman "eksoottisemmasta" hakemuksesta, niin eipäs vain löytynytkään...

  No, Itella ei varmasti kiitä, ensin olin täyttänyt toimiston PL:n ja postinumeron kirjekuoreen. Ajattelin, että sopimustunnus tulee alle, kuten esim. asiakaspalautuksissakin yrityksille. Eipäs näemmä tullutkaan... Joten suttasin sitten PL:n ja korjasin tuon postinumeron vastauslähetystunnukseksi...Voi ihan rauhassa minun puolestani viedä pidemmän aikaa, ennen kuin on perillä oikeassa paikassa "suttuisuudesta" johtuen, kyse korvauksesta, jonka toimittamiseen nimittäin on aikaa marraskuuhun asti eikä ole tulenpalava kiire itsellä saada rahoja.

  Mutta ainakin minun tapauksessani Itellan toiveen (mitä hieman epäilen) noudattaminen johti huonompaan lopputulokseen Itellan kannalta kuin mitä vastauslähetyksen tiedon pitäminen reilusti esillä Kelan omilla sivuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilanne on tainnut muuttua... http://www.kauppalehti.fi/uutiset/kela-saastaa-kirjekuorista/YNdiBK9z ja http://www.kela.fi/postia-kelaan kertonevat nykytilanteen.

   Poista
  2. Kiitos tästä! Näin näyttää olevan.

   Poista