tiistai 19. maaliskuuta 2013

Achievement unlocked: rikosilmoitus!

Sain tänään syyttäjältä postia. Olin oli sitten ihan oikeasti tehnyt minusta / bloggauksestani rikosilmoituksen. Rikosnimikkeenä oli kunnianloukkaus.
Syyttäjän päätös:  Määrään, että esitutkinta lopetetaan.
Olinilla on toki vielä oikeus käyttää omaa syyteoikeuttaan tai hakea vahingonkorvauksia oikeusteitse. Eli kaikki lysti ei välttämättä ole vielä ohi :-).

Epäillyn rikoksen vakavuudesta kertoo jotain sekin, että minua ei ole edes kutsuttu kuulusteluun, vaan ko. lappu rapsahti postiin täytenä yllätyksenä. Ja yllätys ei ollut esitutkinnan lopettaminen, vaan se, että rikosilmoitus oli ihan oikeasti tehty.

Pakko sanoa, että arvostan sitä, että jos kerran uhkailee rikosilmoituksella, niin myös toteuttaa uhkauksensa. Venlan kanssa olisi hauska ottaa rehellinen matsi esimerkiksi julkisessa väittelyssä tai vaikkapa rap-battlena. Ärhäkän kuoren takana voi olla ihan jees tyyppi.

16 kommenttia:

 1. No ei tuo vielä mikään "Vapaudu Vankilasta" kortti ole, se että polliisi ei asiaa tutki enempää ei taida asianomistajaa tekemästä muuta hommaa asian tiimoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei toki, kirjoitanhan tuolla "Olinilla on toki vielä oikeus käyttää omaa syyteoikeuttaan tai hakea vahingonkorvauksia oikeusteitse."

   Poista
  2. No en tiedä miten saisiko tuota oikein ajettua siviilipuolellakaan järkevästi. Tietty jos rahaa on ja haluaa puhtaasti pottuilla niin kaikki on mahdollista :) Suomi vaan on täynnä "mielensäpahoittajia" joille kritiikin osuminen omiin tekemisiin/sanomisiin ottaa todella koville.

   Poista
 2. "Ärhäkän kuoren takana voi olla ihan jees tyyppi" ja mitä todennäköisimmin onkin. Hatunnosto Venlalle joka vedettiin julkisuuteen yksin ja vastoin tahtoaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuskinpa tuo täysin vastoin omaa tahtoaan tuota absurdia sotaa lähti käymään ja teki rikosilmoitusta.

   Mulla on vahva vastakkainen epäilys viimeisestä lauseesta.

   Poista
  2. Linja-Ahon alkuperäinen blogi ei olisi levinnyt mihinkään ilman rikosilmoitusta.

   Poista
 3. Varo nyt ettei tästäkin tule kunnianloukkaussyytettä!

  VastaaPoista
 4. Opitko Vesa tästä mitään? Vaikkei jutusta mitään sen kummempaa koituisikaan, ehkä vain yhden ihmisen sormella osoittelu oli aika pikkumaista. Okei, sua kiukutti ihan hitsisti ja halusit lyödä vyön alle, koska Olin oli sun mielestä absoluuttisen väärässä ja sinä absoluuttisen oikeassa. Selkärankainen olisi kuitenkin kirjoittanut blogikirjoituksen aiheesta mainitsematta ketään nimeltä. Tarinan opetus on se, että pitää varoa mitä netissä sanoo, sillä aina jossain vaanii joku vesa, joka yön pikkutunteina saattaa haukkua sinut ja mielipiteesi lyttyyn sinun tietämättäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko nyt puolustaa Vesaa tässä, koska oman sivustakatsojan näkemykseni mukaan hän on tässä asiassa todella ollut niin Absoluuttisen Oikeassa kun vain voi olla.

   Käsittääkseni Olin aloitti tuon lyttäämisen eikä Vesa (kts. esim. nämä kommentit: http://twitpic.com/bvajq9 ). Ja kyllä, jos julkisille foorumeille kirjoittaa näkemyksiään, joku saattaa lukea ne. Ja joku saattaa jopa kirjoittaa jonkinlaisen vastineen niihin jos katsoo että kirjoittaja on väärässä. Kun ottaa huomioon, että Vesan vastine oli ainakin minun mielestäni ihan asiallinen ( http://linja-aho.blogspot.fi/2013/01/oajn-aktiivi-syyttaa-minua-varkaaksi.html ), pistää miettimään että miksi edes kirjoittaa ylipäätään mitään nettiin jos ei halua että siihen reagoidaan?

   Poista
  2. Mikset Venla kirjoittanut omalla nimelläsi?

   Poista
 5. Eräs joku jossain internetin syövereissä oli niinkin naurettavaa mieltä, kuin että... paitsi enpäs kerro, kuka, missä, koska, ja mitä mieltä, etten yksilöisi ja saisi ties mitä mörköjä perääni. Mutta oli aika erikoinen mielipide, uskokaa pois.

  VastaaPoista
 6. Eikö keskustelun pointti ole se itse asia? Tärkeintä ei ole kai se kuka vaan mitä. Se jokuhan voi olla herra X tai neiti Y. Ei sillä ole merkitystä, mutta keskustelulla on. Tietty silloin sillä on merkitystä, jos halutaan vahingoittaa ihmisiä.
  Ps. Aika vaarallista väittää, että joku oli absoluuttisen oikeassa jossain sellaisessa keskustelussa, jossa on monta tasoa ja näkökulmaa. Mutta netissä fanaatikot tunnetusti sikiävät.

  VastaaPoista
 7. "Mutta netissä fanaatikot tunnetusti sikiävät."

  Siitä = lisääntyä.

  En ole toistaiseksi nähnyt ensimmäistäkään fanaatikon tai sen puoleen minkään muunkaan elollisen olion lisääntymistapahtumaa. Moisista on kyllä kuvaa ja videota, mutta se on eri asia.

  Sen sijaan lepsu kielenkäyttö ja vähäinen älyn käyttö viihtyvät Internetissä.

  VastaaPoista
 8. Ja edelliseen vielä täydennys: en ole nähnyt lisääntymistapahtumaa netissä. Elolliset olennot eivät kerta kaikkiaan lisäänny "netissä".

  VastaaPoista
 9. Ilmeeni kun luen näitä tekstejäsi
  http://i.imgur.com/lhfpwaA.gif

  Helvetin hyvä ploki.

  T. Opiskelija

  VastaaPoista