perjantai 7. syyskuuta 2012

Täti melkein teloi minut suojatiellä

Jäin toissapäivänä bussista pois Veikkolan liikenneympyröiden välissä. Olin viimeinen ulostulija. Edelläni käveli noin neljän ihmisen joukko, ja minä kävelin noin 10 metrin päässä heidän perässään. Joukko ryhtyisi seuraavaksi ylittämään suojatietä. Kiinnitin huomiota autoon, joka hyvissä ajoin ennen kuin joukko oli ylittämässä suojatietä, hiljensi ja pysähtyi suojatien eteen - vaikka olisi ehtinyt ennen kävelijöitä todella reilulla turvamarginaalilla. Auton takana oli ainakin kaksi muuta autoa, ja ajattelin mielessäni, että kohta torvet soivat takana - turvamarginaali kun oli niin reilu, että ainakin nämä kolme autoa olisivat siitä ehtineet.

Edelläni kulkenut joukko ylitti suojatien, ja minä katselin, että toivottavasti täti (tässä vaiheessa kiinnitin jo huomiota kuljettajaan) nyt älyää painaa kaasua. Mutta hän päätti odottaa minuakin. Tai siltä näytti siihen asti, kunnes astuin suojatielle ja täti ampaisi liikkeelle. Hiljensin askelvauhtiani ja tädin auto lipui noin 20 sentin päässä minusta ja täti tuijotti minua pelästyneen näköisenä. Jos olisin kävellyt vakionopeutta, olisivat vähintään varpaat jääneet alle.

Miksi näin kävi? Todennäköisesti kuskilla
 1. oli niin sanotusti hidas sytytys.
 2. iski päälle "mitäköhän nuo takana olevat nyt minusta ajattelevat"- ja "kohta joku varmaan töttää minulle"-paniikki,
jolloin hän unohti hetkeksi maailman menon ja painoi kaasua. Jos olisin vainoharhainen, tai tai vaikkapa poliitikko, joka on edellispäivänä uhattu salamurhata, voisin kuvitella, että päälleni yritettiin ajaa tahallaan. Arkijärki ja kokemukset ihmisten tyhmyydestä puhuvat sen puolesta, että kyseessä oli puhdas vahinko.

Myös lapsesta vastaavanlainen tilanne voi vaikuttaa siltä, että kuski odotti ja sitten ajoi tahallaan päälle. Toistankin tämän tapahtuman perusteella aiemman teoriani lasten päälle ajavasta naisesta. Väitän, että liikkeellä ei ole lapsia saalistavaa hullua, vaan tämän tädin kaltaisia törppöilijöitä - jotka ovat ihan tavallisia ihmisiä, jotka vain sattuvat saamaan inhimillisen älyttömyyskohtauksen.

4 kommenttia:

 1. Vesa, luulen, että täti ei vain nähnyt sinua. Jos satut liikkumaan juuri tuulasin karmin kohdalla, niin olet kuljettajalle näkymätön. Veikkolassa annetaan useimmiten hyvin tilaa suojatien käyttäjille. Murhaaja-mammoja on harvassa! t. Lauri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän jäi odottamaan minua, kun se 10 metrin päässä edelläni kävellyt porukka meni yli. Ja näin hänen naamansa joten hän näki minunkin naamani. Joku hetkellinen sekoilu vain, malliin hän päätti viime tipassa että kyllähän tästä ehtiikin.

   Poista
 2. Riskit kasvavat huomattavasti, kun autot pysähtyvät juuri suojatien eteen. Väliä pitäisi jättää oikeasti ainakin auton mitan verran, että tällaisissa töppäilyissä ei sattuisi pahasti. Lisäksi tämä antaisi paremman signaalin siitä, että antaako autoilija oikeasti tietä.

  Viimeksi keskiviikkona sattui epäselvä läheltä piti tilanne, jossa tulkitsin, että selkeästi hidastanut autoilija antoi minulle tietä, kun tulin keskikorokkeelle. En yhtään ihmettele, että lapsille sattuu ja tapahtuu, kun vuosia liikenteessä liikkuneelle näkyvämmälle henkilöllekin käy näin. Hidastetöyssyt ovat tässä mielessä kyllä paholaisen keksintö, kun pakotetaan autoilija hidastamaan suojatien läheisyydessä, vaikka hänellä ei olisi mitään aikomusta antaa tietä.

  Tänä kesänä näitä murhaajamammatapauksia on tuntunut sattuvat poikkeuksellisen paljon:
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012090616048139_uu.shtml

  VastaaPoista
 3. http://yle.fi/uutiset/autoilija_tormasi_jalleen_suojatiella_kulkeneeseen_kanta-hameessa/6301104

  Tässä on myös se efekti, että kun mediassa kirjoitetaan murhaajamammasta, niin tapauksia ilmoitellaan herkemmin poliisille.

  VastaaPoista